L'Ajuntament de Salt contracta prop d'un centenar de persones aturades

La creació dels llocs de treball suposarà una inversió de més de 600.000 euros

De les 92 persones contractades per l'Ajuntament de Salt, una seixantena treballaran en la rehabilitació d’edificis públics a través de diferents especialitats com pintura, paleteria, lampisteria o fusteria, així com en la millora de l’espai urbà i de les zones comunes de comunitats de veïns. Entre altres treballs, s’ocuparan del manteniment de voreres i zones enjardinades o de rehabilitar cobertes o espais de comunitats de veïns.

Una brigada de 12 persones treballarà també a Les Deveses per a la gestió de l’espai natural amb l’obtenció de biomassa a partir de la tala dels arbres, en un projecte de potenciació de les energies renovables. 7 persones més seran monitors de campanyes de sensibilització de les energies renovables, que es desenvoluparan en els patis i places del municipi i en les escoles.

Finalment, 14 persones desenvoluparan la seva tasca en l’àmbit de les noves tecnologies, concretament en l’alfabetització digital des de la Biblioteca Pública, l’Estació Jove o l’Oficina de Promoció Econòmica, en la telematització de serveis públics a través del Servei d’Atenció al Ciutadà i en la digitalització de documents.

L’Alcaldessa de Salt, Iolanda Pineda, s’ha mostrat satisfeta per la contractació de 92 persones i ha destacat que 'quan vam crear l’Oficina de Promoció Econòmica fa 3 anys era per això: per crear perspectives de futur, per trobar solucions puntuals i planificar projectes de futur que ajudessin a crear ocupació', assegura. Pineda ha destacat que 'generar treball resulta molt difícil, però a Salt podem dir que fem un pas endavant en aquest objectiu' i ha emplaçat les 92 persones contractades a 'treballar per la gent de Salt'.

Paral·lelament a la feina que faran, les 92 persones rebran una formació que els ha de permetre millorar els seus coneixements tècnics així com altres competències laborals per donar-los eines perquè, un cop acabi el pla d’ocupació, puguin ajudar-los a trobar feina. La contractació serà per a un període de 6 mesos.