Una dona ferida en un tiroteig a la urbanització Vallcanera de Sils

Es podria tractar d'un ajustament de comptes per un afer de drogues

Una dona ha resultat ferida en un tiroteig a la urbanització Vallcanera de Sils (Selva) aquest dilluns al migdia. Segons les primeres hipòtesis, el motiu de la disputa podria ser un ajustament de comptes per un afer de drogues.

Cap a quarts de dues del migdia, un home ha anat fins a la casa situada al carrer Pau Casals número 17 i ha entrat al domicili on viu la parella.

Quan ha sortit de la casa, ha agafat un roc i ha apedregat un cotxe. Seguidament, ha marxat però ha tornat poca estona després amb dues persones més i ha estat quan hi ha hagut l'enfrontament.

Durant el forcejament, l'arma -possiblement una escopeta- s'ha disparat dues o tres vegades i un projectil ha acabat ferint la dona al braç.


 
El tiroteig ha tingut lloc cap a les dues del migdia d'aquest dilluns, al carrer Pau Casals de la urbanització Vallcanera de Sils. La investigació inicial apunta que el detonant ha estat un afer de drogues.

A aquella hora, un home ha anat fins a l'habitatge situat al número 17, on hi viu una parella. L'home, ha entrat dins la casa i s'hi ha estat una estona però, quan ha sortit, ha agafat un roc i ha apedregat un cotxe aparcat al carrer, que seria el dels ocupants de la casa. Després, ha marxat a buscar reforços.

Segons fonts properes al cas, ha tornat poca estona després acompanyat de dues persones més. Aleshores, l'inquilí de l'habitatge ha tret una escopeta i ha començat un forcejament entre ells. Seria durant aquest frec a frec quan l'arma s'ha disparat almenys dues vegades, tot i que algun veí indica que ha escoltat fins a tres trets.

Un o dos trets han impactat en la dona, que ha resultat ferida al braç pel frec dels projectils. Una ambulància del SEM ha traslladat la víctima fins a l'hospital Santa Caterina de Salt, on ha rebut assistència mèdica per ferides superficials. De fet, poca estona després li han donat l'alta i ha tornat a l'habitatge, on s'hi havia desplegat un nombrós grups d'agents d'investigació dels Mossos d'Esquadra.


 
Vídeo © ACN

En paral·lel a l'escorcoll de la casa, que s'ha fet al llarg de la tarda, els mossos han buscat restes de l'impacte dels projectils, així com les beines al canaló de la teulada de l'habitatge.

Per ara, no ha transcendit que hi hagi detinguts, tot i que els mossos s'han endut tant l'home com la dona de la casa en cotxes policials per prendre'ls declaració. Els altres tres implicats en el tiroteig continuen fugits.

A més, han muntat un dispositiu amb agents de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) a l'entrada de la urbanització. Els agents controlaven els vehicles que entraven i sortien, sobretot per saber si hi havia algun sospitós armat.

Ampliació:Dos detinguts arran del tiroteig a la urbanització Vallcanera de Sils