Joan Olòriz esparreca el carnet d'ICV per ser 'tebis' amb el procés sobiranista

El gironí portava 44 anys militant amb els ecosocialistes

Joan Olòriz deixa la militància d'ICV després de 44 anys. El polític gironí ho ha comunicat en un escrit al seu blog personal, on n'ha donat les raons. Segons exposa, aquest no és un "trencament violent" sinó que assegura que pren la decisió per "desamor" i després d'una llarga reflexió.

Entre els motius clau està el posicionament de la formació entorn al procés sobiranista. Malgrat que Olòriz considera que ICV "sempre hi ha estat", creu que el partit s'hi ha implicat "a desgrat i en l'últim moment". A més, els ha acusat de ser massa "tebis" en un context històric com l'actual. Segons valora, el partit també ha pecat de tenir una "visió metropolitana i exageradament propensa al tactisme".

Tot i que Joan Olòriz ha donat a conèixer la seva decisió penjant un escrit al seu blog personal, reconeix que els dies previs ha parlat amb els companys de l'agrupació de Girona i també del partit a nivell de Girona perquè considera que es mereixin conèixer la notícia abans. "També els volia comunicar la meva estima d'abans, ara i en el futur", escriu.


Segons argumenta al seu blog, no es tracta d'un "trencament violent" sinó d'un "desamor" perquè reconeix que ja no sent el partit com a seu. Olòriz apunta també que pren la decisió ara que ja no té responsabilitats dins l'Ajuntament de Girona, on ha estat portaveu des del 2003 fins a les passades eleccions municipals en les quals Eugènia Pascual li ha pres el relleu i la formació s'ha quedat fora del consistori en no assolir ni un regidor. 

Una direcció "massa tèbia" amb el procés

A l'escrit, Olòriz assegura que la decisió arriba després d'una llarga reflexió i que l'ha posposat en múltiples ocasions. Entre els argument per abandonar el partit hi ha una crítica a la manera de dirigir-lo. "Res em fa pensar que, a mig termini -i ara a la meva vida el mig termini és a llarg termini- aquesta manera de dirigir el partit, de visió metropolitana i exageradament propensa al tacticisme, pugui canviar", critica.

Olòriz també exposa que no comparteix la manera com ICV s'ha involucrat en el procés sobiranista. Segons considera, en un "moment clau" com l'actual, el partit ha tingut un "posicionament massa tebi, massa tàctic". "Darrerament hem anat, al meu parer, amb el pas canviat i malgrat que sempre hi hem estat, semblava que hi fóssim a desgrat i en l'últim moment", recull al seu blog personal. 

També assegura que el va deixar "esgotat" l'intent que va fer en la darrera Convenció nacional "d'aclarir el posicionament nacional" d'ICV. En aquesta convenció, Olòriz va defensar una esmena que considerava que era "possibilista" però que només va rebre el 27% dels vots. 

Tot i deixar la militància, Olòriz assegura que no deixarà la política perquè sempre que se li demani ajuda no "defugirà el compromís". "Sempre he defensat el que creia, perquè si no crec el que dic no tinc arguments per fer-ho. Ara els camins es separen, espero que en un futur pròxim puguin tornar a confluir. Per a tots i totes, salut i felicitat", recull al final del seu escrit.