La Creu Roja a Girona ha començat aquest cap de setmana la campanya de vigilància a les platges amb el servei preventiu a 26 platges, corresponents a 7 municipis de la demarcació. La institució s’ocupa dels Serveis de Prevenció, Vigilància, Salvament i Socorrisme a les platges de Roses, Llançà, Castelló d’Empúries, L’Escala, Begur, Palafrugell i Sant Feliu de Guíxols.
La prevenció és la principal prioritat del dispositiu de la Creu Roja a les platges de Girona, que es complimenta amb la d’informació de l’estat de les platges, les tasques de vigilància, o el rescat de persones en perill i la seva evacuació a un centre sanitari si fos necessari, així com l’assistència a embarcacions. L’any passat, aquest servei va efectuar un total de 6.505 assistències sanitàries i 63 rescats la demarcació de Girona.
Els recursos destinats per Creu Roja a la cobertura d’aquestes platges, compta amb 83 socorristes, entre personal voluntari i remunerat, així com 7 ambulàncies i 7 embarcacions. Així mateix, es disposarà de 23 desfibril·ladors, dos més que l’any passat, gràcies a la col·laboració amb el Dipsalut.
Enguany, la Creu Roja a Palafrugell ha posat en marxa una iniciativa pionera per tal de formar als seus socorristes, en el llenguatge dels signes a les platges de Palafrugell i Begur.
Aquesta mesura, vol donar continuïtat a l’aposta de la institució ja fa uns anys, per a facilitar el bany a les persones amb mobilitat reduïda, o diversitat funcional.
Actualment Creu Roja compta entre d’altres, amb material aquàtic d’accessibilitat com ara cadires amfíbies, materials de flotació diversos i adaptat per tal que les platges siguin accessibles a tothom, així com campanyes de promoció de la salut.
Per dur a terme la cobertura de prevenció i salvament d’aquesta temporada, hi participen les 6 assemblees següents de la demarcació de Girona: Llançà, Roses, Figueres, Palafrugell i Sant Feliu de Guíxols-Vall d’Aro.