El ‘Top Chef’ Marc Joli al 'Tast i Tastets' de Castell de Peralada

Organitzarà el soper del proper dijous 18 de juny

'Tast i Tastets' convida el proper dijous als fogons de Castell de Peralada a Marc Joli, el propietari de la taverna Cal Music situada a Figueres, i finalista del popular concurs d’Antena 3 Top Chef.

Joli, va estudiar l’Aula d’Hostaleria de Vilamalla i es va forjar a restaurants com El Bulli o amb Koldo Rollo a Mallorca, entre d’altres. És un emprenedor que ha engegat diversos projectes gastronòmics tant a l’Empordà com Barcelona i que avui en dia té el seu quarter general a la Taverna Cal Music, des d’on  desenvolupa una cuina mediterrània de mercat, amb productes de temporada, tots de Quilòmetre 0, que ell mateix escull al mercat cada dia.

Com a empresari gestiona també la Pastisseria Internacional i la empresa de càtering Picoplato, però si una cosa l’ha fet saltar a la popularitat ha estat el participar als darrers mesos al concurs d’Antena 3 Top Chef, on va quedar finalista.

Pel que fa al menú que ha preparat aquest dijous destaca per estar composat de diferents tastets com un Gele d'escopinyes, la Broqueta de musclos o el Llagostí cruixent. La Navalla al coriandre, la Semicrua de tonyina o L’Escabetx d'ostra. La Coca de Sardina, el Parmentier de Vieira, el Suquet de Moll, l’Eriçó de mar gratinat o un Mar i muntanya de peu de porc i escamarlà. Sense oblidar postres com les Maduixes de l'Empordà i el Menjar de xocolata i espígol.

Els vins escollit per al maridatge són  un Cuesta de Oro del 2014 (DO Rueda); un  La Chapelle Rosé del  2012 (AOC Côtes de Provence),  un  Plàcet Valtomelloso (DOC La Rioja); un Peralada Finca Espolla del 2010 (DO Empordà) i un  Mas Llunes Ambre (DO Empordà)

Tast i Tastets és una iniciativa pionera que té com a objectiu visualitzar els cuiners i vinaters més rellevants de banda i banda del Pirineu.

Casinos del Grup Peralada segueix apostant per potenciar els esdeveniments relacionats amb la gastronomia del nostre país i mostrar que els nostres casinos son espais d’oci global on el joc, la música i evidentment la gastronomia en son protagonistes.