Hostalric crea un distintiu per promoure els productes locals de la vila

Els aliments s'aplegaran sota la marca 'Producte ric, producte d'Hostalric'

Hostalric (Selva) ha creat una nova marca per potenciar el producte local, de proximitat i de la vila. Amb el nom de 'Producte ric, producte d'Hostalric' el nou distintiu vol donar suport als establiments del municipi i fomentar la col·laboració entre ells. "No sé si ajudarà a millorar les vendes però la nostra idea és mostrar-los que no estan sols, que el consistori els dóna suport perquè facin pinya plegats", ha detallat l'alcalde, Josep Antoni Frias.

De moment, tres fleques i quatre carnisseries ja tenen diversos productes amb aquest distintiu. De cara a un futur, des del consistori volen que els restaurants del municipi també ho reflecteixin a les seves cartes. La marca està pensada per a tots aquells productes d'elaboració pròpia i que seran diferenciats com a productes de quilòmetre zero. Entre ells hi ha les galetes d'una de les fleques de la vila que recreen monuments i espais emblemàtics d'Hostalric.

"Estem creant un reglament perquè quedi clar quins productes poden inscriure-s'hi i quins no", explica l'alcalde de la vila, Josep Antoni Frias, que encadena el seu tercer mandat al capdavant de l'alcaldia d'aquesta vila de la comarca de la Selva.

De moment, tres fleques i quatre carnisseries ja disposen de productes amb aquest nou distintiu. La voluntat del consistori és que s'hi vagin afegint més establiments i productes i, al mateix temps, esperen que els restaurants de la vila també puguin reflectir quins aliments o plats s'han fet amb productes locals, ja sigui escrit a les cartes o amb la imatge del distintiu.

La presentació d'aquesta nova iniciativa es va fer dissabte, durant la celebració del GastroArt 2015. Frias també ha explicat que la idea de la nova marca està pensada per donar un impuls al centre gastronòmic Domus Sent Soví, que va ser protagonista d'algunes de les activitats de la mostra gastronòmica de la vila acollint diversos tastos de vins dolços i caves.