Jordi Viñas (ERC) serà alcalde de Salt amb el suport del PSC i IpS-CUP

Els partits d'esquerres desbanquen així Jaume Torramadé (CiU), que havia estat la llista més votada

Després de dies intentant arribar a un acord per formar un govern que englobi els partits d'esquerres, finalment l'assemblea del PSC ha decidit donar suport a la investidura de Jordi Viñas (ERC) com a alcalde de Salt tot i no haver tancat cap pacte de govern. "L'assemblea del PSC a Salt ha decidit donar suport a la investidura de Jordi Viñas a canvi d'un acord programàtic i demana el compromís d'ERC per intentar configurar un govern fort d'11 o 12 regidors", han acordat els socialistes.

Viñas es convertirà en nou alcalde gràcies al vot dels cinc regidors que va aconseguir ERC, els tres d'IPS-CUP, els tres dels socialistes i segurament el del representant de Canviem Salt. Dissabte hi haurà un relleu a l'alcaldia perquè Torramadé (CiU), amb els seus sis regidors, no tindrà prou suport. Superat el primer escull, però el govern no tindrà, de moment, majoria.

"L'equip negociador ha valorat positivament les reunions que han mantingut a tres bandes entre ERC, PSC i IpS per tal d'aconseguir acords programàtics. Durant deu dies hi ha hagut un esforç entre les tres forces polítiques per posar els programes sobre la taula, discutir i acordar", expressen els socialistes en un comunicat. El partit sosté que aquest procés ha donat lloc a un acord per desenvolupar un programa comú i per "començar a generar la confiança suficient per dur-les a terme plegats".  

El PSC ha accedit a votar a favor de la investidura de Viñas però li demana que es comprometi "a confeccionar un govern d'esquerres ara que ja hi ha un acord programàtic".