La Diputació subvenciona amb 200.000 € els projectes de 14 empreses innovadores

Aquests crearan 45 nous llocs de feina i una inversió global al territori d'1,2 milions d'euros

La Diputació de Girona destinarà 200.000 euros a impulsar els projectes de 14 empreses gironines innovadores o de base tecnològica. Cada empresa percebrà al voltant de 15.000 euros per executar el seu projecte, fet que comportarà que es creiïn 45 llocs de treball (29 a temps complet i 16 a temps parcial) i que es generi una inversió total al territori d'1.240.392,05 euros.

De les catorze empreses, de sectors molt diversos, sis són gironines i la resta, dels municipis d'Aiguaviva, Figueres, les Preses, Olot, Riudarenes, Riudellots de la Selva, la Vall d'en Bas i Vilademuls. Es tracta d'empreses de nova creació que tenen entre un i cinc anys de vida.

Les bases i la convocatòria de subvencions es van publicar el 4 de febrer, i el termini per presentar les sol·licituds es va acabar el 24 del mateix mes. Les empreses varen defensar els seus projectes davant d'una comissió de valoració formada per representants de la Diputació, el Parc Científic i Tecnològic, la Cambra de Comerç, l'associació AENTEG (Associació d'Empreses de Noves Tecnologies de Girona) i Start-Up Catalonia. La comissió, a l'hora de valorar els projectes, va tenir en compte especialment la creació de llocs de treball, la internacionalització i el potencial de creixement.


La convocatòria s'emmarca en el programa <>, que té com a objectiu donar suport econòmic afavorint, d'una banda, la contractació de personal i, de l'altra, les actuacions que fomentin o millorin la innovació a les empreses.

Els sectors d'aquestes empreses són diversos: fabricació de motos elèctriques; fabricació d'aparells de localització; producció i realització audiovisual; activitats de programació informàtica; comercialització d'electricitat; serveis relacionats amb les tecnologies de la informació i la comunicació; investigació; serveis tècnics d'enginyeria, i gestió d'establiments, entre d'altres.