Platja d'Aro acull una nova trobada de cotxes americans

Organitza l'American Car Club de Catalunya amb col—laboració amb l’Ajuntament

Platja d’Aro acull el proper cap de setmana (13 i 14 de juny), la 26a Trobada Nacional i 21a Internacional de Cotxes Americans a l’aparcament municipal de Masia Bas de Platja d’Aro, on s’hi poden veure, entre d’altres, vehicles de marques tan mítiques com són Cadillac, Buck, Ford, Chevrolet o Lincoln. Organitza l’American Car Club de Catalunya (ACCC) amb la col—laboració de la regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Castell–Platja d’Aro, i aquesta és la catorzena edició consecutiva que la doble concentració se celebra al municipi.

L’activitat comença dissabte 13 de juny amb les inscripcions (9 h), i cruising diürn de vehicles (12.30 h), el passeig d’exhibició pels carrers del municipi i a d’altres poblacions de la Costa Brava. Els vehicles es retroben al recinte de la Masia Bas on hi ha estands, barbacoa i música (13.30 h), concert amb el grup Molibdeno (19 h), sopar–barbacoa amb música (21 h) i cruising nocturn (23.30 h). L’endemà, diumenge 14 de juny, es fa la valoració dels cotxes participants a la trobada per part d’un jurat especialitzat (10–12 h), exhibició de conducció (13 h), lliurament de premis (14 h), dinar-barbacoa (14.30 h) i cloenda (17 h).

La concentració coincideix, dissabte 13 de juny (23 h), amb un altre protagonista nord-americà, l’artista Luke Winslow-King, que acompanya acompanyat de la seva banda, ofereix un concert gratuït (23 h) a la Plaça del Mil—lenari de Platja d’Aro (davant del Palau d’Esports i Congressos) amb un repertori de cançons de delta blues, gospel i jazz amb lletres senzilles i personals. Una proposta que esdevé l’actuació inaugural del nou segell Estereofònics, que a partir d’aquest any 2015 aplega tots els festivals, actuacions i espectacles musicals que es desenvolupen a l’estiu a Castell-Platja d’Aro i S’Agaró: 57 concerts en 120 dies (del 13 de juny i l’11 d’octubre) de múltiples gèneres, majoritàriament gratuïts i sobretot a l’aire lliure (www.estereofonics.com).

L’American Car Club de Catalunya és una associació sense ànim de lucre que agrupa als propietaris i afeccionats als cotxes nord – americans, sense importar la marca, el model, l’any de fabricació o l’estil de la carrosseria. El club es va fundar l’any 1990 per un reduït grup d’afeccionats a aquest tipus de vehicles, amb l’objectiu de promoure i organitzar diferents activitats, tant recreatives com culturals, per apropar tot aquest món a la societat. Amb això, volen aconseguir que la gent conegui aquests cotxes i que els considerin com un valuós patrimoni històric i cultural, que cal respectar, mantenir i restaurar per tal que puguin seguir circulant.