L'acusat de l'assassinat de Vila-sacra assegura que va disparar 'a l'aire'

Francisco Javier Molina diu que va embolicar el cadàver amb plàstics i el va llançar al riu Muga "per por"

L'acusat d'assassinar a trets un jove a qui va enxampar robant-li marihuana a Vila-sacra ha respost "jo què sé" o "no m'ho explico" a bona part de les preguntes que li han formulat el fiscal i l'acusació particular.

Francisco Javier Molina, que ha declarat aquest dimecres a la tarda, ha explicat que aquell migdia estava "endormiscat" a la barraca on vivia, enmig del camp on hi tenia plantada la marihuana. Aleshores, va sentir soroll i va sortir a fora. "Em vaig aixecar, vaig sortir i el vaig veure, intentant tallar una planta de marihuana, vaig començar a cridar 'eh, eh!' i em vaig posar molt nerviós", ha explicat l'acusat.

El processat assegura que la víctima duia un ganivet a la mà i que el va esgrimir cap a ell. "Vaig tornar a entrar a la tenda, vaig agafar l'escopeta i la vaig carregar", ha exposat Molina que afegeix que no tenia més munició que els tres cartutxos que va posar a l'arma. Quan va sortir de la barraca, i mentre el jove corria cap a una zona boscosa propera, va disparar el primer tret.

"Va ser un tret a l'aire, sense trajectòria i sense apuntar, dirigit als arbres", ha assegurat Molina que diu que "no s'explica" com aquest primer tret va poder impactar en la víctima, trencant-li el fèmur.

A continuació, es va apropar cap a la zona boscosa. "No sé per què hi vaig anar, visc sol i tenia por, volia veure si havia marxat, no sé", ha detallat. Quan es va endinsar al bosc, relata, es va trobar el jove "dempeus i apuntant-me altre cop amb el ganivet". Molina descarta que la víctima estigués estesa a terra, tal com apunten les acusacions, com a conseqüència del tret que li havia trencat el fèmur.

"Quan me'l vaig trobar dret i amb el ganivet, va ser quan em vaig espantar i vaig començar a caure enrere", ha detallat l'acusat. Segons la seva versió, va ser llavors quan "se li va disparar l'arma" dues vegades. "Jo no volia matar ningú", ha afirmat. Un dels trets va impactar al pit de la víctima i l'altre a la zona del cap.

Molina diu que "no podia pensar", que va "embogir" i que només es podia repetir "què he fet, què he fet". Llavors, es va col·locar dues bosses de plàstic a les mans "per no embrutir", va embolicar la víctima amb plàstics, va carregar el cos a un carretó i el va posar dins el cotxe. Ja de nit, va conduir fins a un gual que creua el riu Muga a Castelló d'Empúries i el va llançar allà.

El veí menteix

Francisco Javier Molina assegura que el veí que diu que un any abans del crim ell li va dir que si tornava a enxampar algú robant-li marihuana "li fotria dos trets i ell llançaria al riu" menteix. "Jo no he posat aquestes paraules a la seva boca", ha declarat.

El processat també ha explicat que després del crim va posar la roba a rentar "per inèrcia" i que va marxar a Barcelona perquè havia de discutir "unes coses d'herència" amb la seva germana, no per intentar fugir. De fet, diu que es entregar voluntàriament.

Molina -que va acceptar una pena d'1 any de presó per tenir marihuana- ha exposat que feia cinc anys que estava a l'atur i que vivia dels seus fills. El processat nega que es dediqués a traficar amb la marihuana i exposa que tenia les plantes perquè tant ell com la seva dona se'n feien infusions contra el dolor.

Després de la declaració de l'acusat, dijous faran conclusions i informes i entregaran l'objecte del veredicte al jurat popular, que es retirarà a deliberar. Molina s'enfronta a una pena de 25 anys de presó per assassinat.