Olot registra 72 litres en mitja hora

Els Bombers han fet una vintena de sortides

Els Bombers de la Generalitat han fet aquest dimecres a la tarda una trentena de sortides a causa de les fortes pluges. El gruix de sortides s'ha concentrat a la Garrotxa, on a la seva capital, Olot, els Bombers han fet vint sortides per inundacions entre les quatre i dos quarts de sis de la tarda.

Concretament, han hagut d'actuar per retirar aigua acumulada en una escola i una botiga situades a l'avinguda Reis Catòlics, en plantes baixes, patis i piscines de cases als carrers Joaquim Vayreda, Amolls i Miquel de Cervantes. També han intervingut en una nau del carrer Terrassa, número 29, on les plaques del sostre estaven a punt d'esfondrar-se pel pes de l'aigua.

A la Garrotxa, els Bombers també han actuat en dos serveis més a la Vall de Bianya. D'altra banda, aquesta tarda, els Bombers també han hagut d'atendre tres serveis a la Sènia (Montsià), on s'ha inundat el pavelló d'esports i en una residència; un altre a Sant Joan de Vilatorrada (Bages) i un altre a Parets del Vallès (Vallès Oriental).

Protecció Civil ha activat la fase d'alerta del pla Inuncat per les pluges intenses sobretot a la zona d'Olot, on aquesta tarda els xàfecs, que han anat acompanyats de calamarsa, han deixat 72,3 litres en només mitja hora. En aquest sentit, des del Centre de Coordinació d'Emergències de Catalunya (CECAT) demanen que s'extremi la prudència en la mobilitat.

 

Un vídeo publicado por @jesus_ps el


Màxima prudència

La directora del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (Cecat), Montse Font, ha explicat a l'ACN que s'ha posat en alerta el pla Inuncat perquè en quinze minuts s'han rebut una quarantena de trucades al telèfon 112, la majoria d'Olot. Font recomana "màxima prudència" i, sobretot, que s'evitin desplaçaments en automòbil.

Per bé que no hi ha hagut persones que hagin resultat ferides per la tempesta, si hi ha hagut incidències materials diverses, com ara "inundacions a baixos i soterranis o en alguna nau industrial". Font també ha explicat que ha "col·lapsat" el sostre d'una nau industrial i que s'ha hagut de rescatar diverses persones de vehicles atrapats per l'aigua.

També ha explicat que el Servei Meteorològic de Catalunya preveu amb "un 100% de possibilitats" que la Garrotxa resulti completament afectada per un nucli tempestuós que ja ha descarregat més de 70 litres d'aigua per metre quadrat en mitja hora.
 

Un vídeo publicado por Jordi Favà (@jforiol) el