'Em va dir que si enganxava algú prenent-li la marihuana li fotria dos trets'

El veí de l'acusat per l'assassinat a Vila-Sacra desvetlla unes converses abans del crim

L'acusat d'assassinar a trets un jove a Vila-sacra (Alt Empordà) el 2 d'octubre del 2013 va dir a un veí que "fotria dos trets" i "llançaria al riu" al pròxim que enxampés robant-li marihuana.

Aquest dilluns a la tarda han declarat a l'Audiència de Girona veïns dels terrenys on Francisco Javier Molina tenia la plantació. Han explicat que aquell migdia van sentir "trets" i la veu d'una persona que estava alterada però ho van atribuir a caçadors i tampoc van veure res sospitós.

Tot i això, un dels veïns ha detallat que l'acusat estava fart dels robatoris de marihuana i parlava de posar-hi remei de forma dràstica. També han declarat familiars de la víctima, que han exposat que era un jove treballador i no duia armes.

Els tres trets que va disparar l'acusat, Francisco Javier Molina, el 2 d'octubre del 2013 els van sentir diversos veïns de l'hort on hi tenia plantada marihuana. Tot i això, com que va ser al migdia, no en van fer cas i van pensar que podien ser caçadors. Un dels veïns ha explicat que va sentir, clarament, un primer tret, la veu d'un home alterat o discutint i dos trets més.

L'altre veí ha detallat que va sentir que disparaven una rajada de trets però "per l'època de l'any i l'hora" va pensar que era una batuda de caça. Sí que ha recordat, però, que un any abans del crim, Molina el va anar a veure a casa per preguntar-li si havia vist algú voltant per la zona. "Em va dir que tenia quatre plantes de marihuana per a la seva dona, que tenia dolors pel reuma, i que estava fart que cada any les hi robessin", ha declarat.

"Estava enfadat", ha continuat exposant el veí que relata que aleshores, duent l'escopeta penjada de l'espatlla, va dir que al proper que enxampés robant-li marihuana "li fotria dos trets i el llançaria al riu". Va ser un any abans dels fets però les acusacions consideren que és una declaració clau perquè va ser, precisament, el que va passar el 2 d'octubre del 2013.

"Pèrdua irreparable"

Aquest dilluns a la tarda també han declarat companys de feina i familiars de la víctima. Han explicat que van començar a sospitar quan aquella tarda no va tornar a la feina perquè era molt complidor i no fallava mai sense avisar. "El vam trucar però no va contestar", ha explicat un company de feina.

Com que sabien que a vegades tenia com a rutina al migdia anar a buscar un entrepà i menjar-se'l al cotxe en una zona apartada de Vila-sacra per poder-se estirar una estona al vehicle a fer-hi la migdiada, uns quants van sortir a buscar el cotxe. El van trobar prop del lloc del crim, però ni rastre del jove.

Va aparèixer dos dies més tard al riu Muga, a Castelló d'Empúries. La família ha negat que el jove solés anar armat amb ganivets o navalles, com sosté l'acusat. Molts companys de feina també han dit que els va sorprendre que pogués anar a robar marihuana, perquè mai l'havien vist fumar i s'ofenia quan algú li parlava de porros.

"Era un bon noi, ha fet un mal irreparable a la nostra família", ha explicat una de les germanes.

El fiscal demana per a Francisco Javier Molina 19 anys de presó per assassinat. L'acusació particular eleva la petició a 25 perquè li aplica un agreujant d'aprofitament de lloc. La defensa, en canvi, sosté que va ser un homicidi imprudent i sol·licita 4 anys de presó.