ERC d'Olot fracassa en el seu intent per desbancar CiU de l'alcaldia

La CUP finalment no s'ha sumat al pacte

ERC ha reconegut que ha fet gestions per intentar articular un govern alternatiu d'esquerres a Olot que desbanqui CiU de l'alcaldia. La suma dels quatre partits d'esquerres (12 regidors) donava la majoria absoluta a aquest bloc, per davant dels 9 regidors de la formació nacionalista que va ser la llista més votada.

Ara bé, des d'ERC han explicat que aquest pacte només el veien factible si les quatre forces hi estaven d'acord i els permetia arribar a la majoria absoluta. La negativa de la CUP a entrar a formar govern ha esvaït les seves expectatives. Des d'ERC han assegurat que volien governar a qualsevol preu però que consideren que tenen prou experiència per liderar l'ajuntament.

Els regidors obtinguts per ERC, PSC, CUP i Olot en comú suma 12 regidors i dóna la majoria absoluta a aquest bloc d'esquerres. Per això, ERC ha reconegut que ha fet gestions perquè aquest possible pacte tiri endavant i poder desbancar CiU de l'alcaldia. Tot i això, les seves intencions s'han quedat a les beceroles. 

"Tenim prou experiència en la dinàmica municipal per entendre que un govern format per diversos partits és difícil de gestionar, però és absolutament impossible i alhora irresponsable si aquest govern de coalició només té una representació minoritària en el consistori", reconeix ERC en un comunicat. 

Per tant, la voluntat dels republicans era obtenir el suport dels altres tres grups per poder materialitzar aquest govern alternatiu. Però la CUP s'ha negat a formar govern de coalició i s'ha limitat a anunciar que votaria a favor del candidat republicà, Albert Gómez, el ple del proper 13 de juny. 

Des d'ERC s'han mostrat decebuts per no haver arribat al seu objectiu però han assegurat que seguiran treballant des de la posició que els correspongui, ja sigui govern o oposició perquè el govern alternatiu només tenia sentit si assolia la majoria absoluta. 

Això deixa el camí més fàcil al candidat de CiU, Josep Maria Corominas, per poder tornar a ser alcalde d'Olot.