Es preveuen xàfecs intensos per aquesta tarda

Protecció Civil demana que s'extremin les precaucions davant les tempestes

Les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya indiquen que aquest dilluns a la tarda cauran xàfecs intensos a les comarques del nord i punts del prelitoral. Les tempestes podran afectar el Berguedà, Solsonès, Ripollès, Osona, Alt Urgell, Cerdanya, Garrotxa, Bages, Moianès, Selva, Segarra, Anoia, Vallès Oriental i Vallès Occidental.

En aquest sentit, Protecció Civil ha demanat que s'extremin les precaucions davant la previsió de tempestes fortes i que s'eviti acostar-se a prop de rius i rieres en zones on les pluges descarreguin amb força. Segons el Servei Meteorològic, els xàfecs poden superar els vint litres en 30 minuts, sobre tot a les comarques del Berguedà, Solsonès, Ripollès i Osona.

També es poden veure afectades per intensitat de pluja, tot i que amb menor probabilitat, les comarques de l'Alt Urgell, Cerdanya, Garrotxa, Bages, Moianès, Selva, Segarra, Anoia, Vallès Oriental i Vallès Occidental.

Al matí les fortes tempestes ja han afectat la Garrotxa, on hi ha descarregat amb ganes.

 

wild world so alive :) love green smell and fresh touch #nature #alive #green #wild #home #casa #olot #rain #mantra

A video posted by Mireia Contreras (@nemesiscloset) on


De cara a aquest dimarts, les tempestes podrien afectar la zona del Pirineu i Prepirineu, concretament a les comarques del Val d'Aran, Alta Ribagorça, Pallars Sobirà, Alt Urgell, Cerdanya, Berguedà, Solsonès, Ripollès, Osona i Garrotxa.