La Fira Internacional de Màgia de Torroella de Montgrí vol potenciar el Fimag Pro

Els organitzadors esperen arribar als 22.000 assistents

Torroella de Montgrí (Baix Empordà) s'ha convertit per uns dies en la capital de la màgia de tot Catalunya. Pels seus carrers s'han pogut veure més d'un centenar d'espectacles gratuïts de 15 disciplines diferents com globusflèxia, màgia clown, ventrilòquia o, fins i tot, malabars amb màgia en una fira única a tot el territori català.

Els resultats d'afluència de visitants es coneixeran dilluns, un cop fet el recompte final, però des de l'organització ja han avançat que "tenen bones sensacions" i que esperen situar-se en els 22.000 assistents de l'any passat.

En aquest sentit, la direcció ha assegurat que vol potenciar el Fimag Pro, dedicat a professionals de la màgia, de cara a pròximes edicions. Des de l'organització del festival assenyalen que demà, dilluns, tindran les dades oficials d'assistència i volum de públic. No obstant això, aquest diumenge a la tarda ja avançaven que tenien "bones sensacions" i que esperaven repetir les xifres de l'any passat quan es van assolir 22.000 assistents. "Tot ha funcionat molt bé, no hem tingut cap problema i estem molt contents", ha detallat un dels dos directors artístics de la fira, Juli Carbó.

Els espectacles agrupats sota el títol de 'La Gran Màgia' han estat alguns dels que han tingut més èxit. Durant aquest cap de setmana, els visitants han pogut veure els trucs del reconegut mag Shim Lim, Héctor Mancha, Raúl Alegria, el català Enric Magoo - director del Festival de Màgia de Badalona- o el Mag Lari amb la seva última creació 'Lari Poppins'. En total, una quarantena d'artistes i mags d'arreu de l'Estat i del món.

D'altra banda, en aquesta quarta edició també s'han posat els fonaments del Fimag Pro, dedicat a professionals del sector i amants de la màgia que volen conèixer de més a prop tot aquest sector, compartir experiències i trucs. "La nostra intenció és promocionar-ho perquè creixi en paral·lel a l'altre fira que continuarà reinventant-se any rere any", ha destacat Carbó. En principi, enguany, com a novetat, cada una de les disciplines màgiques s'han pogut veure en un espai concret de la població.

Pel que fa al públic, Carbó ha destacat que no han notat canvis substancials en la procedència dels visitants; es mantenen els amants de la màgia de les comarques gironines, barcelonines i del sud de França. Per últim, el director artístic ha assenyalat que gran part dels mags convidats han destacat la bona projecció que ha aconseguit el festival en només quatre anys. "Alguns d'ells han explicat que se sentien com a casa i que l'emplaçament, el clima i l'oferta eren uns grans potencials i atractius", ha conclòs Carbó.