Es crea una nova companyia que vol recuperar el vol Girona-Madrid

Flyinfiniti ha comprat un avió per fer el trajecte per 250 euros anada i tornada

El vol Girona-Madrid pot tornar a ser una realitat. La companyia gironina Flyinfiniti treballa perquè la ruta sigui efectiva a partir de l'1 de setembre. La companyia ja ha comprat un avió d'unes cent places i preveu que els bitllets costin uns 250 euros anada i tornada. "Són uns preus similars als bitllets en classe business del TAV", ha explicat el vicepresident Gabriel Zarza. La previsió inicial és començar amb dos connexions d'anada i tornada de dilluns a divendres (al matí i a la tarda) i una connexió durant els caps de setmana. Zarza ha explicat que es volen diferenciar del baix cost i que, per exemple, no cobraran per equipatge i serviran un refrigeri. Girona no té vols a Madrid des del 2012.

La companyia Flyinfiniti s'ha creat expressament per recuperar aquest vol. Un dels impulsors del projecte és Gabriel Zarza, que des de fa quasi 30 anys treballa en el món de l'aeronàutica. Segons ha explicat, ja han fet pràcticament tots els passos perquè la ruta sigui una realitat a partir del setembre. "Ja hem comprat l'avió i esperem rebre'l a principis de juliol ", ha apuntat. 

L'objectiu de la companyia és oferir dues connexions d'anada i tornada entre setmana, amb vols que sortirien a primera hora del matí i a darrera hora de la tarda. Per als caps de setmana, la idea dels empresaris és situar el vol del dissabte a la franja de matí i els diumenges oferir-lo al vespre. Zarza reconeix que encara no han fet la reserva dels 'slots' (franges horàries) als aeroports  però assegura que és un tràmit senzill de superar. 

Diferenciar-se del baix cost

El vicepresident ha explica que es volen diferenciar de les companyies de baix cost. Entre d'altres, no cobraran per l'equipatge i serviran un refrigeri durant el vol. "Volem donar un servei d'excel·lència", destaca Zarza. Respecte als preus, Zarza explica que rondaran els 250 euros anada i tornada, un preu similar a l'alta velocitat en classe business, segons apunta. "És un vol no només pensat per a empresaris sinó per a tot aquell que necessiti anar a alguna d'aquestes ciutats i opti per l'avió", ha subratllat. 

Per a posar en marxa el vol, Zarza calcula que hauran de contractar una trentena de persones, entre tripulació i personal administratiu. A més, la idea de la companyia és anar creixent i oferir properament altres destinacions. A banda d'oferir la ruta regular entre Girona i Madrid, Flyinfiniti també vol operar vols xàrter si hi ha demanda. 

Són diverses les companyies que en les darreres dècades han operat aquesta ruta. Les darreres experiències les van protagonitzar Spanair i Ryanair, que va operar la ruta del 2007 al 2012.