Puigdemont destaca el revulsiu turístic que comportarà 'Joc de Trons' a Girona

L'alcalde assegura que no cobraran res a la productora per deixar-los gravar a la ciutat

Aquest matí la cadena nord-americana HBO ha fet oficial que part de la nova temporada de l'exitosa sèrie 'Joc de Trons' es rodarà a Girona. Després de la confirmació del que fins ara era un rumor, l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha parlat obertament de les repercussions que això tindrà per a la ciutat. 

Puigdemont valora que el rodatge -que està previst que comenci al setembre i duri com a mínim tres setmanes- tindrà diversos efectes a la ciutat. Per una banda, un d'immediat, ja que es traslladarà fins a la capital gironina tot l'equip de la sèrie i caldrà donar-los allotjament, menjar i també pot beneficiar empreses proveïdores de serveis de la zona. 

D'altra banda, l'alcalde considera que és un revulsiu per a la repercussió internacional de la ciutat, una línia en la que treballa l'equip de govern des de fa temps. "Ens permet seguir amb la política d'internacionalització i d'exportació d'una marca que ja té cert lideratge, com s'ha demostrat amb la recent nominació d'El Celler de Can Roca com a millor restaurant del món", ha manifestat. 

Però per a l'alcalde encara hi ha una altra repercussió que es pot perllongar en el temps: el fenomen fan. Segons reconeix, en d'altres ciutats on ja s'han rodat capítols de la sèrie hi ha hagut veritables peregrinacions de seguidors de la sèrie que volen veure en viu i en directe l'escenari on s'ha rodat. "Segur que això també passarà a Girona", apunta. 

Posar les "màximes facilitats"

L'alcalde ha explicat que en els darrers quatre anys la Girona Film Office ha gestionat 150 gravacions a la ciutat tant de pel·lícules (entre les destacades hi ha 'El Perfum', 'The Pelayo's' o properament la segona part de '8 apellidos vascos') com també videoclips o anuncis. Per això, Puigdemont defensa "l'exertesa" de la ciutat en acollir rodatges però també reconeix que el de 'Joc de Trons' és excepcional. 

Per això, preguntat sobre si l'ajuntament tindrà ingressos directes o cobrarà alguna taxa a la productora, l'alcalde ha explicat que s'han posat d'acord amb la productora "per facilitar al màxim que el rodatge es faci a Girona". "Han vist en Girona una ciutat amb expertesa en projectes audiovisuals i una ciutat que és candidata a ser patrimoni de la humanitat, té patrimoni jueu, gòtic, barroc, romànic i està en entorn privilegiat i ", ha subratllat.