Mascarell creu que 'Joc de Trons' projectarà Girona a nivell mundial

El conseller de Cultura felicita la ciutat i creu que la gravació reafirma el potencial fílmic i audiovisual català

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha felicitat Girona per haver fet possible convertir-se en l'escenari de la 6a temporada de 'Joc de Trons' un fet que, al seu entendre, projectarà la ciutat a nivell mundial. "És una magnífica notícia", ha precisat.

Mascarell creu que Girona ja té "molts motius" per estar al mapa de les ciutats punteres del món però la gravació d'aquesta sèrie de la cadena nord-americana HBO "enfortirà molt i molt" la seva presència.

A més, considera que aquest rodatge reafirma el potencial fílmic i audiovisual català que fa entreveure un "bon futur" a nivell de rodatges internacionals. El conseller de Cultura ha destacat les condicions mediterrànies de Catalunya, com la llum, el clima, el patrimoni històric o la gent que provoca que es pugui entreveure un "molt bon futur a niell de rodatges internacionals". "Girona s'ha avançat", ha especificat Mascarell. Així mateix, ha destacat la "predisposició" i les "ganes" que ha mostrat Girona per fer-ho possible.

La felicitació del conseller arriba el mateix dia que la cadena nord-americana HBO ha confirmat que Girona seria un dels escenaris de la 6a temporada de l'exitosa sèrie 'Joc de Trons' després de dies de rumors.

L'acord fa quatre mesos que està signat però les negociacions s'han dut amb molta discreció. A través d'un comunicat, HBO ha confirmat que part de la nova temporada es rodarà "en diversos localitzacions naturals" de Girona i també a Peníscola (Castelló). L'equip de la sèrie ha viatjat ja en diverses ocasions a la capital gironina. El rodatge durarà com a mínim tres setmanes i començarà al setembre a diferents punts del Barri Vell. La productora ja ha reservat habitacions a diferents hotels de la ciutat.


Més de 3.500 rodatges a Catalunya el 2014

Catalunya va acollir l'any passat 3.793 rodatges, xifra que representa un increment del 47% respecte l'any 2008, en què es van dur a terme 1.992 filmacions. Entre 2008 i 2014, a Barcelona l'increment de rodatges ha estat del 44%, mentre que a la resta del territori ha crescut en un 61%.

Concretament, es van fer 3.057 produccions a Barcelona ciutat i 736 produccions a la resta del territori català. Aquesta xifra resulta d'eliminar les repeticions entre produccions que han passat per més d'un municipi.

En matèria de grans produccions (llargmetratges de ficció i documentals, tv movies i mini sèries), tot el territori català es consolida com a plató de rodatge. Dels 53 llargmetratges de ficció registrats el 2014, 33 han escollit escenaris d'arreu de Catalunya, mentre que 20 han estat rodats exclusivament a la ciutat de Barcelona. Cal tenir en compte que les produccions que han passat per més d'un municipi només es comptabilitzen una vegada en el total de produccions a Catalunya.

Es calcula que l'any passat, al territori català, sense comptar Barcelona, hi va haver 2.044 dies de rodatge, el que equivaldria a 5 equips de rodatge al dia treballant al territori. Només a Barcelona hi va haver 17.452 dies de rodatge, xifra que equivaldria a tenir 47 equips diaris treballant a la ciutat entre els diferents espais.