HBO confirma el rodatge de 'Joc de Trons' a Girona i Peníscola

La cadena assegura que es compta amb el suport total del consistori gironí

Fa dies que la notícia corria com la pólvora però ningú ho confirmava oficialment a l'espera que fos la productora qui fes el pas. Finalment, aquest matí el canal de televisió HBO ha emès un comunicat on confirma que Girona serà escenari de part de la sisena temporada de l'aclamada sèrie 'Joc de Trons'. La confirmació ha arribat a través de Canal+, que té els drets d'emissió de la sèrie a l'estat espanyol. L'acord amb l'Ajuntament de Girona està signat fa quatre mesos però les negociacions s'han dut amb molta discreció. 

El comunicat es limita a confirmar que la ciutat serà escenari de la sèrie -apunta que es rodarà en "diverses localitzacions naturals" de Girona- però no dóna més detalls. També afegeix que Peníscola serà l'altra ciutat de l'Estat escollida per dur-hi a terme la gravació.

"Magnífica oportunitat per posicionar Girona al món"

Just després de confirmar-se la notícia, l'Ajuntament de Girona ha emès un comunicat amb la valoració per part de l'alcalde en funcions, Carles Puigdemont. Segons apunta, es tracta d'una "magnífica oportunitat per posicionar la ciutat al món", ja que la sèrie és tot un fenomen mediàtic des de la seva estrena el 2011 i la segueixen milions de persones arreu del món. 

"Girona està de moda i que productors nord-americans i anglesos hagin escollit la nostra ciutat per ser l'escenari dels capítols de la nova temporada d'una de les sèries de més èxit dels últims anys arreu del món ho corrobora encara més', ha afegit Puigdemont.

HBO no serà la primera vegada que es traslladi a l'estat espanyol, ja que els responsables de la sèrie ja han rodat capítols a d'altres escenaris com les ciutats de Còrdova i Sevilla i també a Osuna. Allà s'hi van robar escenes ambientades en Dorne, una de les set zones del Set Regnes més càlida i amb tocs àrabs. La gravació va ser tot un fenomen i els fans de la sèrie van seguir-lo dia a dia. 

Tres setmanes de rodatge, com a mínim

Els responsables de la sèrie ja han viatjat en diverses ocasions a la ciutat per escollir les localitzacions. El rodatge es durà a terme, com a mínim, durant tres setmanes de setembre a diferents punts del Barri Vell. 

La productora ja ha reservat habitacions per allotjar l'equip de la sèrie a diversos hotels de la ciutat. La producció a Girona anirà a càrrec de l'empresa Fresco Film Services.

'Game of Thrones' (títol original en anglès) està basada en la sèrie de novel·les 'Cançó de gel i foc', de l'escriptor nord-americà George R. R. Martin. La sèrie ha estat reconeguda per la crítica i ha estat guardonada amb Globus d'Or i catorze Premis Emmy. 'Joc de trons' s''ha convertit també en l'estrena més vista d'una sèrie de ficció a Canal+.