La Diputació de Girona insta a l'Estat a modificar el decret per reduir el dèficit públic

L'organisme assegura que malgrat la crisi cal un finançament 'just i suficient'

La moció que ha aprovat aquest migdia el ple de la Diputació insta a l'Estat a modificar el decret que preveu reduir el dèficit públic, un dels més polèmics de la legislatura de José Luís Rodríguez Zapatero. La Diputació demana poder continuar finançant els contractes compromesos des d'abans de l'aprovació del Reial decret.

Així mateix, assumeixen la necessitat de controlar el creixement del deute local i d'aturar noves inversions que puguin suposar endeutament però reivindiquen un finançament 'just i suficient' per mantenir la qualitat dels serveis que ofereix l'administració pública als ciutadans.

'Neutralitzar' la pujada de l'IVA

La Diputació de Girona ha aprovat una moció perquè la pujada de l'IVA que ha entrat en vigor aquest mes de juliol no repercuteixi en les seves tarifes. El ple en bloc s'ha mostrat a favor d'aquesta moció que demana que es tingui en compte l'augment de l'IVA a l'hora d'estudiar els preus públics dels serveis que la diputació ofereix als ciutadans.

L'exercici del primer semestre, el millor de la legislatura

El diputat delegat d'Hisenda i Recursos Humans, Ramon Romaguera, ha donat les dades sobre la situació actual de la tresoreria de la Diputació de Girona. Segons Romaguera, l'exercici del primer semestre és el millor de la legislatura. 'Estem onze punts per sobre de l'exercici 2009', ha explicat el diputat delegat d'Hisenda. Romaguera considera que les xifres d'aquest primer semestre són coherents amb 'el camí que la diputació s'havia marcat' i ha afegit que espera que a finals de l'exercici, es pugui acreditar una millora 'significativa'.