Giraut tornarà a ser l'alcalde de Castell-Platja d'Aro gràcies a un pacte amb el PSC

La federació nacionalista, la més votada, ha arribat a un acord amb els socialistes

Joan Giraut (CiU) tornarà a ser alcalde de Castell-Platja d'Aro (Baix Empordà). La federació nacionalista, la candidatura més votada al municipi que ha aconseguit sis regidors, ha pactat amb el PSC, que les passades eleccions va obtenir quatre regidors. Les dues formacions han donat a conèixer, a través d'un comunicat conjunt, que coincideixen en gran part dels seus punts programàtics i que han pres aquesta decisió amb l'objectiu de crear "un govern fort".

El cap de llista del PSC, Maurici Jiménez, serà el primer tinent d'alcalde i els socialistes també formaran part de quatre àrees importants com Promoció Econòmica o Benestar Social. L'acord de govern s'ha formalitzat aquest diumenge després de diverses converses.

Els dos partits sumen 10 regidors i podran governar sense impediments. En el comunicat conjunt, les dues forces han subratllat que han decidit fer aquest pas davant la pluralitat del consistori i per aconseguir un "govern fort" que es regeixi sota els principis de "corresponsabilitat, estabilitat, ambició programàtica, millora de la gestió, transparència i proximitat a la ciutadania".

Pel que fa a les posicions dels dos partits davant del procés sobiranista, les forces assenyalen que s'han compromès a prioritzar l'estabilitat del municipi tot i que no renunciaran a la defensa de les pròpies posicions en tot allò que sobrepassi l'àmbit municipal.

CiU va ser la força més votada en les passades eleccions amb el 31,34% dels vots tot i perdre dos regidors respecte al 2011. El PSC-PM va obtenir quatre regidors amb el 23,89% dels vots, seguit d'ERC-AM amb el 18,10% i tres regidors, ICV-EUiA-E amb dos regidors i l'11,13%, C's amb el 7,92% va irrompre al consistori amb un regidor i el PP, amb el 5,93%, també va obtenir un regidor.

El futur alcalde de Castell-Platja d'Aro, Joan Giraut, governava aquest municipi des del 2011. Anteriorment ho havia fet el Dolors Padilla del PSC, que va treure l'alcaldia a Giraut el 2009. El líder de la federació nacionalista ja va ser alcalde de Castell-Platja d'Aro entre el 1991 i el 2009.