Detingut per estafar 28 turistes llogant-los per internet cases inexistents a Roses

El delinqüent, de nacionalitat francesa, no tenia domicili conegut

Els Mossos han enxampat un home de 50 anys, nacionalitat francesa i veí de Chateau-Thierry per 28 delictes d'estafa. Els fets es remunten als mesos d'estiu de l'any passat quan els agents de la comissaria de Roses, a l'Alt Empordà, van detectar que s'estava estafant turistes que volien passar les vacances a la zona. El detingut oferia diverses cases per llogar a diferents portals d'internet.

Les víctimes li pagaven la paga senyal o el lloguer sencer acordat i, un cop arribaven a Roses, s'adonaven que la casa no existia o que hi vivien els veritables propietaris que no sabien res de l'afer ni del lloguer. L'estafador, amb nombrosos antecedents, ha estat deixat en llibertat amb càrrecs. Els fets es remunten als mesos d'estiu del passat 2014 quan els agents de la comissaria de Roses van obrir una investigació en detectar que diversos turistes havien estat estafats. Els agents van constatar que el detingut, mitjançant diversos portals d'internet, oferia diferents cases i apartaments per llogar durant la temporada de vacances al municipi de Roses.

Les víctimes - des del seu país- es posaven en contacte amb el detingut i ingressaven la quantitat econòmica acordada, ja fos la paga i senyal o el lloguer sencer. Un cop arribaven a Roses i es dirigien a la casa que havien llogat, els turistes s'adonaven que o bé l'immoble no existia o, en altres casos, estava ocupat pels legítims propietaris de la casa que no sabien res de cap lloguer.

Després de diverses investigacions, els agents van aconseguir identificar l'autor de les estafes, un home de 50 anys, de nacionalitat francesa i veí de Chateau-Thierry (França). Els agents van tenir dificultats a l'hora d'enxampar-lo perquè no tenia cap domicili concret. Finalment, el passat 22 de maig van localitzar-lo i detenir-lo mentre circulava amb el seu cotxe per la població de Roses.

De moment, els agents han registrat un total de 28 estafes, però des del cos assenyalen que desconeixen si hi ha més víctimes que no van denunciar els fets. El detingut, amb nombrosos antecedents per fets similars, va passar el 23 de maig a disposició del Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia de Figueres que va decretar la seva llibertat amb càrrecs.