El PSC condiciona al seu vot a favor de la investidura de Puigdemont a Girona

Paneque vol arribar a acords sobre turisme i atur

Un pas més per aproximar posicions. Aquest divendres, en un roda de premsa, la cap de llista del PSC a Girona s'ha mostrat a oberta a votar a favor de la investidura de Puigdemont - que es torna a presentar com a batlle- aprovar el cartipàs i donar estabilitat al govern de Girona amb un pacte si el proper alcalde s'avé a aplicar dos projectes en l'àmbit del comerç, el turisme, la dinamització econòmica de la ciutat i un pla de xoc per pal·liar l'atur de llarga durada que hi ha a la ciutat.

Paneque ha admès que han mantingut trucades amb CiU i tenen previst reunir-se el proper dimarts a la tarda per començar a posar sobre paper quina és la postura de cada grup polític. En aquest sentit, la cap de llista dels socialistes catalans a la ciutat ha ressaltat que tenen clar que els toca "exercir com a oposició". "Serem crítics en allò que no estiguem d'acord però també sumarem de manera responsable en aquelles qüestions que, segon la nostra opinió, siguin beneficioses per a tots els ciutadans. Ens sembla que la millor manera de servir a ciutat és contribuir a l'estabilitat", ha destacat Paneque.

Un pacte d'estabilitat que la cap de llista socialista condiciona al fet que Puigdemont s'avingui a introduir en els pressupostos i tenir com a prioritat dos projectes de caire social. Unes iniciatives que des del PSC subratllen que ja portaven en el seu programa electoral. D'una banda, Paneque reclama a Puigdemont que tiri endavant un pla estratègic de llarg recorregut a favor de la reactivació econòmica, que passi per un compromís clar "a favor del petit comerç de proximitat, desestacionalitzar el turisme i atreure inversions industrials".

En segon lloc, des del PSC de Girona demanen que el proper batlle de CiU tiri endavant un altre pla per combatre l'atur de llarga durada i donar solucions a aquelles persones majors de 45 anys que s'han quedat sense feina. "Pensem que cal invertir-hi per frenar i atacar aquest fet enquistat excepcional que tenim a la ciutat", ha lamentat la socialista gironina. "Cal combatre la situació tant complicada que estan vivint les famílies que porten molt temps a l'atur, que no tenen perspectives ni ingressos estables i que s'expressa en pobresa energètica, manca d'habitatges problemes d'alimentació", ha afegit.

Uns acords que, des del PSC, tenen clar que volen que s'hi integrin la resta de forces d'esquerres. "Des del nostre punt de vista aquests dos punts podrien garantir els drets bàsics fonamentals i, per tant, per responsabilitat institucional com per poder treballar en allò que creiem més prioritari els socialistes gironins obrim la porta a la estabilitat d'aquest govern al llarg de la propera setmana amb les diferents converses que hi pugui haver", ha argumentat Paneque.

Unes converses que, segons la cap de llista, ha de "liderar" la força majoritària guanyadora de les eleccions a la ciutat. "Està clar que els temps els ha de marcar Carles Puigdemont", ha subratllat.