Detenen a Figueres els propietaris d'una associació cannàbica per tràfic de drogues

Venien marihuana a menors d'edat i no justificaven als clients l'origen de la substància

Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat 13 de maig a Figueres un home i una dona de nacionalitat francesa, de 37 i 48 anys, per regentar una associació cannàbica il·legal.

En tenir coneixement que en un local de la ciutat s'estava traficant amb substàncies estupefaents, els mossos van obrir una investigació comprovant que l'associació s'anunciava a la xarxa i que entre els seus clients, la majoria francesos, també hi havia menors. Després de comissar diverses quantitats de substància als clients, els mossos van realitzar una entrada i perquisició a l'associació.

Durant l'escorcoll van localitar 500 grams de marihuana, 1.400 euros en efectiu, i tot el material necessari per vendre la droga.

També es va comprovar que l'associació no tenia el control de l'origen de la substància que venien. Aquesta estava dividida en dosis individuals i separada per varietats. No hi havia llibres de registre i no entregaven cap document als clients per justificar la procedència ni el preu que havien pagat.


Tot apunta que el local s'havia constituït únicament per donar l'aparença de legalitat a un local que funcionava com a associació cannàbica però que només es feia servir per vendre la marihuana que els feien arribar de fora. L'activitat que desenvolupava constituïa un delicte contra la salut pública per tràfic de cànnabis amb l'agreujant d'haver facilitat substàncies estupefaents a menors d'edat.

Els detinguts van passar el dia 16 de maig a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.