Tallada la circulació de trens entre Girona i Caldes per una avaria

Renfe ofereix un transport alternatiu per carretera als viatgers afectats

La circulació de Regionals i Rodalies de Renfe es troba tallada des d'aquest matí a primera hora entre Girona i Caldes de Malavella pel tall del cable de la catenària que ha deixat la línia sense subministrament elèctric en sentit Barcelona i que impedeix la circulació en sentit contrari per la presència d'un tren de mercaderies travessat, que és el que s'ha trobat amb la incidència poc abans de les sis del matí a la sortida de la terminal de Girona Mercaderies, segons ha informat Adif.

Per tot això, la companyia Renfe ha habilitat un servei alternatiu per carretera, d'una banda, i ha derivat a l'AVE els passatgers amb destí Barcelona, per l'altra.

Segons fonts de l'ens gestor, una locomotora s'ha desplaçat fins a la terminal de Girona Mercaderies, on tenia prevista la seva arribada al voltant de les vuit del matí, per tal de retirar el tren afectat i perquè els tècnics puguin restablir la incidència, que s'ha produït per causes que es desconeixen i que Adif calcula que podria estar resolta al voltant a partir de les onze del matí.


Concretament, les línies afectades són la R1, entre Portbou i Barcelona, i la RG1, entre Figueres i Portbou i l'Hospitalet de Llobregat.