L'Espai Gironès creix un 4% en vendes durant el primer trimestre

El centre comercial incorporarà noves marques i arribarà al 98% d'ocupació dels locals

L'Espai Gironès celebra la seva primera dècada en un moment dolç. Les vendes de les botigues, locals i serveis que hi ha dins el centre comercial continuen creixent. I confirmen que el consum, després d'anys d'estancament, comença a remuntar.

Les darreres dades interanuals, que comparen el mes de març del 2014 amb el del 2015, recullen que d'un any per l'altre, el centre comercial ha incrementat les vendes en un 4%, fins a situar-se als 95 MEUR. En paral·lel, també ha augmentat el número de compradors i clients que passen per l'Espai Gironès; en concret, en un 3,9%. Entre març i març, 8,9 milions de persones han passat pel centre comercial de Salt (Gironès).

El gerent del centre, Pau Jordà, destaca que les dades confirmen "la trajectòria ascendent" que viu l'Espai Gironès. Un creixement que també recullen les darreres estadístiques, corresponents al primer trimestre del 2015. Entre gener i març, les vendes han crescut un 4,6% i els clients, un 3,8%.

Durant les properes setmanes, a més, l'Espai Gironès incorporarà més marques sota el seu paraigües. S'hi obriran botigues de TimeRoad (que vendrà rellotges i joies del grup Festina), de Claire's (accessoris i complements de bijuteria), d'Orchestra (moda infantil) i d'Only (la marca de moda femenina del grup danès Bestseller -Jack & Jones- que obrirà al centre la seva primera botiga de la demarcació).

Amb aquestes obertures, l'Espai Gironès passarà a tenir ocupats pràcticament la totalitat dels locals que formen part del centre (passant del 94 al 98%). Durant els darrers mesos, els sectors que més hi ha crescut són els de moda, telefonia, restauració i cinema.

Dels locals amb què compta l'Espai Gironès, el 45% són botigues de moda. La resta es divideixen en sectors com els complements, la restauració i el lleure, parament de la llar, joguines o l'electrònica i els serveis que hi van lligats.

En total, el centre comercial disposa de 40.000 metres quadrats de superfície de lloguer (distribuïts en dues plantes) als quals s'hi han de sumar 2.500 places d'aparcament gratuïtes. A més, adjacents a l'Espai Gironès també hi ha un hotel i una benzinera.

Entre el 3 i el 4%, estrangers

Pel què fa al tipus de client, la majoria són famílies, que no només vénen d'arreu de les comarques gironines sinó també del sud de França i del nord i est de Barcelona. A més, el centre comercial també té cada any entre un 3 i un 4% de clients estrangers (no només francesos, sinó també anglesos, holandesos i russos).

Inaugurat el 2005 i gestionat per Multi Spain Management S.A., aquest maig el centre comercial de Salt ha complert deu anys. De fet, aquest dilluns va fer una dècada que va obrir portes. Per celebrar l'efemèride, l'Espai Gironès ha previst tot un calendari d'esdeveniments i actes que giren al voltant del número 10. Sota el lema '10 anys, 10 moments', s'allargaran fins a l'octubre i es van desvetllant a través del web i els seus comptes a les xarxes socials.