ERC-MES Girona assegura que farà una oposició constructiva

Maria Mercè Roca defensa que els resultats dels republicans han reforçat el sobiranisme a la ciutat

Dos dies després de les eleccions, des d'ERC-MES han volgut valorar els resultats obtinguts a la ciutat de Girona. La cap de llista, Maria Mercè Roca, no ha amagat que estan molt satisfets perquè han pogut tornar amb força al consistori i "corregir una anomalia" que s'arrossegava del 2011, quan els republicans van pedre els quatre regidors que tenien. 

També ha volgut agrair el suport dels 5.513 ciutadans que els han votat i ha assegurat que amb els vots a ERC-MES l'espai sobiranista de la ciutat "s'ha enfortit", ja que CiU ha mantingut els deu regidors i la CUP n'ha pujat només un. 

Una oposició "constructiva"

Després que l'actual alcalde, Carles Puigdemont, hagi expressat el seu desig de reeditar el govern en minoria, des d'ERC-MES assumeixen que el seu paper serà el d'oposició. En aquest sentit, Roca avança que pensen actuar "amb molta responsabilitat, fent propostes i una oposició molt constructiva". 

Per a la candidatura, els seus objectius continuaran essent que tots els barris de Girona "siguin centre" i també que Girona es converteixi en "ciutat d'oportunitats". "Volem dir a tothom que els escoltarem i que treballarem per la justícia social, pel compromís nacional i l'aprofundiment democràtic", ha declarat. 

"Grans pactes de ciutat"

La cap de llista ha explicat que només ha parlat amb l'alcalde per telèfon per felicitar-lo però que les converses no han anat més enllà. Puigdemont, tot i voler reeditar el govern en minoria, vol arribar a "acords estables" amb una o més forces per tal que li facilitin tirar endavant alguns projectes estratègics. De moment, la líder republicana ha dit que no n'han parlat, com tampoc s'han plantejat si donaran suport a la seva investidura. 

Tanmateix, ha destacat que cal arribar a "grans pactes de ciutat" perquè, durant la campanya, hi ha hagut acord entre els diferents partits que calia treballar per millorar alguns aspectes. Per exemple, Roca s'ha referit a un pla per eradicar la pobresa (tant des del punt de vista energètic com també pel que fa a la pobresa infantil) o un pacte per la cultura. 

La resta de regidors que acompanyaran Roca a l'ajuntament -Ricard Calvo, Pere Albertí i Martí Terés- també han comparegut amb la cap de llista i han agraït el suport dels gironins. Pere Albertí, de MES, ha destacat que han treballat com un veritable equip i ha remarcat que és el moment que les forces progressistes s'uneixin pel bé del país. Ricar Calvo ha destacat que posaran l'accent en l'acció social i Martí Terés ha manifestat que volen també representar els interessos dels votants d'ICV -que ha quedat fora del consistori- i que vegin en la seva formació un referent "del centre-esquerre sobiranista".