Els ocupants del bloc de Salt tramiten el padró per donar d'alta els serveis bàsics

Es volen acollir al decret sobre pobresa energètica aprovat pel Parlament

Les 14 famílies que dissabte passat van tornar a ocupar el bloc de Salt desallotjat ara fa gairebé un any i mig s'han acostat aquest matí a l'Ajuntament de Salt per tramitar el seu empadronament per poder donar d'alta els serveis bàsics.

Actualment, els ocupants ja tenen accés al subministrament elèctric, però no així a l'aigua.

Marta Afuera, portaveu de la PAH-Girona-Salt, ha destacat que les famílies, la majoria amb fills al seu càrrec, estan en una situació de "total indefensió" i que el consistori té l'obligació d'empadronar-les perquè així es puguin acollir al decret sobre pobresa energètica aprovat pel Parlament i "protegir els seus drets com a ciutadans", especialment els de la mainada.

Marta Afuera ha explicat que les 14 famílies que ocupen el bloc del carrer Doctor Castany de Salt des de dissabte passat tenen accés al subministrament elèctric però no a l'aigua i que amb la tramitació dels empadronaments es vol que puguin donar d'alta els subministraments legalment acollint-se al decret sobre pobresa energètica i manca de dret a aigua aprovat pel Parlament. La portaveu de la PAH-Girona-Salt, ha demanat més "sensibilitat" al nou govern municipal de Salt per donar cobertura a aquestes famílies que, com moltes altres al municipi, es troben una situació de "total indefensió".

Afuera ha recordat que l'Ajuntament de Salt ja va empadronar en el seu moment les famílies que van ocupar durant nou mesos el bloc i que actualment també ho ha fet amb d'altres que ocupen habitatges al municipi. "Esperem que les administracions canviïn d'actitud, especialment la local, per donar cobertura a aquestes famílies i garantir els seus drets bàsics", ha afegit.

Nova ocupació

Una cinquantena de membres de la PAH Girona-Salt van ocupar dissabte passat el bloc de Salt (Gironès), l'emblemàtic edifici del carrer Doctor Castany que ja van ocupar durant nou mesos i d'on van ser desallotjats ara fa més d'un any després que la Sareb, l'anomenat banc dolent, -propietària de l'edifici- interposés una denúncia. Tot i la presència de vigilants, els activistes van entrar en massa, carregats amb matalassos i bosses de roba, i van ocupar 14 dels habitatges del bloc més un quinzè que destinaran a ús comunitari. Des de la PAH-Girona-Salt asseguren que hi viuran catorze famílies desnonades que fins ara habitaven en pisos pastera.