Una jove ferida greu mentre feia un curs de submarinisme a Tossa de Mar

La jove ha estat traslladada en helicòpter a l'Hospital Josep Trueta de Girona

Una submarinista de 31 anys, veïna de Rubí, ha resultat ferida greu mentre realitzava un curs de submarinisme a Tossa de Mar, a la comarca de la Selva. Els equips d'emergències han rebut l'avís a les 17:32 hores d'aquesta tarda i fins a la platja Mar Menuda de la població s'han traslladat diversos agents dels Mossos d'Esquadra, Policia Local i membres del SEM.

Els efectius mèdics li han practicat les maniobres de reanimació a la sorra de la platja i, finalment, han aconseguit estabilitzar-la i l'han evacuat en helicòpter fins a l'Hospital Josep Trueta de Girona. La noia estava fent la segona classe del curs de submarinisme amb la seva parella amb un grup de més persones.

La jove, veïna de Rubí, es trobava amb la seva parella fent un curs de submarinisme prop de la platja Mar Menuda de Tossa de Mar amb tres o quatre persones més quan han succeït els fets. Aquest incident arriba després que el passat 15 de febrer una jove de 24 anys de Cerdanyola del Vallès va perdre la vida mentre feia una immersió en aquest mateix indret, prop de les roques de la platja Mar Menuda de Tossa de Mar.

La jove duia un equip d'alta especialització que permet fer immersions a gran profunditat. Es dóna la circumstància que el Jutjat d'instrucció número 6 de Blanes va obrir una investigació per esclarir les circumstàncies de la mort de la noia.

En aquell moment, es va informar que el Grup Especial d'Activitat Subaquàtiques (GEAS) de la Guàrdia Civil analitzaria l'equip de busseig de la noia per determinar si va fallar algun mecanisme o va haver-hi algun problema amb la mescla de gasos.