Els candidats a l'alcaldia de Girona fan una crida a la participació

La jornada electoral arrenca amb normalitat a la ciutat

Els candidats a l'alcaldia de Girona han estat matiners i a dos quarts d'onze ja havien votat tots. Com és habitual, a peu d'urna han llençat un missatge en favor de la participació i també han animat els gironins a votar pensant que en les seves mans està el futur de la ciutat per als propers quatre anys.

D'aquestes eleccions pot sortir-ne un dels ajuntaments més fragmentats de la història recent de la ciutat ja que les enquestes apunten que podrien obtenir representació fins a set partits: CiU, PSC, CUP, ERC, PPC, ICV i C's.

La jornada electoral ha arrencat amb normalitat a tots els col·legis electorals repartits arreu de la capital gironina.


Els candidats a l'alcaldia de Girona han anat a les urnes a primera hora del matí. La més matinera ha estat la candidata del PPC, Concepció Veray, que a dos quarts de deu ja estava a la mesa electoral assignada, a la Casa de Cultura. "Esperem que sigui una jornada tranquil·la i per la convivència, que tothom pugui expressar-se i hi hagi respecte a totes les forces polítiques", ha manifestat a peu d'urna. 

Veray ha insistit que els gironins s'hi juguen molt en aquestes eleccions. "Amb només cinc minuts poden decidir el futur dels pròxims quatre anys", ha declarat la candidata, que ha afegit que Girona necessita "d'un govern fort i estable". 


Participació per evitar la fragmentació

Aquestes eleccions podrien tenir com a resultat un plenari fragmentat, on hi podria haver fins a set forces representades. Per això, tots els candidats han coincidit en remarcar la importància de la participació. "Volem que la gent s'expressi amb normalitat i amb il·lusió pensant en el futur", ha manifestat l'alcalde i candidat a la reelecció, Carles Puigdemont, que ha anat a votar acompanyat de la seva dona. Ho feia a les deu del matí i ha confirmat que havia estat en contacte amb la Policia Municipal i que la jornada electoral havia començat "sense incidents remarcables". 

També ha animat a la participació la candidata socialista, Sílvia Paneque, que ha votat a l'escola Girona Pla. Paneque ha remarcat que el seu partit vol treballar per "una Girona de tots" i ha assenyalat que "l'obsessió" del seu programa electoral és la de la creació d'ocupació en un model basat en el turisme, el comerç i la "reindustrialització" de Girona. 


La candidata de la CUP-Crida per Girona, Laia Pèlach, ha votat al pavelló de Santa Eugènia. Des d'allà ha destacat la "capacitat de mobilització" del seu partit amb més de cent apoderats a les diferents meses electorals. "És una demostració de força i el recull de la campanya i la feina feta durant quatre anys", ha manifestat. Pèlach també espera que la jornada sigui seguida per milers de gironins. "La gent té ganes de canvi i això s'ha de demostrar amb una participació alta", ha declarat.

La candidata d'ICV-EUiA, Eugènia Pascual, ha exercit el seu dret a vot a l'escola de Taialà. Des d'allà, Pascual ha fet una crida a la participació recordant la importància d'aquest fet. "Es decideixen les polítiques municipals per als propers quatre anys i és un exercici de responsabilitat participar en l'elecció dels representants de la ciutadania a l'ajuntament", ha manifestat.

La candidata d'ERC-MES, Maria Mercè Roca, ha votat a les deu al pavelló de Palau. El partit té el repte de tornar a l'Ajuntament de Girona després de perdre tots els regidors el 2011.