Membres de l'ANC pengen una estelada a l'Ajuntament de Torroella de Montgrí

A Viladamat la bandera catalana independentista continua hissada

Estira-i-arronsa per les estelades als ajuntaments gironins. Aquesta tarda, diverses assemblees de l'ANC del Baix Empordà -com la de Torroella de Montgrí, Verges, Palafrugell o Peratallada (Forallac)- s'han reunit al poble situat a la falda del Montgrí per reivindicar unes "eleccions lliures, sense manipulacions" i mostrar el seu rebuig a l'ordre de la Junta Electoral Central de treure les estelades dels espais públics, col·legis electorals i consistoris catalans.

Els assistents, més d'una cinquantena segons l'ANC, han desplegat una estelada gegant on es podien llegir les sigles de l'Assemblea Nacional Catalana i han penjat una nova bandera independentista al balcó del consistori de Torroella de Montgrí. Una acció de "desobediència", tal com han manifestat.

D'aquesta manera, els membres de les diverses ANC del Baix Empordà han volgut mostrar el seu suport a l'alcalde de la Torroella de Montgrí, Jordi Cordón, que s'ha negat fins a l'últim moment a acatar els requisits de la Junta Electoral fins al punt de presentar un recurs contra l'ordre de la JEC. Tot i això, aquesta passada matinada, els Mossos d'Esquadra han accedit a l'edifici consistorial i s'han emportat la bandera independentista que onejava a un dels pals de l'ajuntament.

Des de les agrupacions territorials asseguren que "no tenen por" de les possibles represàlies i que estan convençuts que els Mossos d'Esquadra no tornaran a actuar retirant de nou la bandera. D'altra banda, a Viladamat (Alt Empordà) l'estelada continua onejant al pal de l'ajuntament de la vila.