Marta Felip projecta construir 23 nous equipaments als cinc districtes de Figueres

La candidata de CiU assegura que el consistori disposarà de 20 milions per realitzar inversions en els pròxims quatre anys

La candidata de CiU per Figueres, Marta Felip, vol construir 23 nous equipaments als cinc districtes de la ciutat. Uns equipaments que vol finançar amb els 20 milions d'euros que el consistori podrà destinar a inversions en els pròxims quatre anys gràcies a la "bona gestió econòmica desenvolupada en aquest mandat". La recuperació del Mas Torrent, un tercer pavelló esportiu, la reforma de l'antiga presó o la rehabilitació de la casa natal de Salvador Dalí, són alguns dels projectes.

Felip assegura que "serviran per posar al dia la ciutat i distribuir els serveis públics pels cinc districtes de la ciutat per potenciar el reequilibri territorial i la seva modernització i atenció a les persones". Bona part dels projectes que vol impulsar Marta Felip han estat objecte de debat i de polèmica durant la campanya electoral. Molts d'ells són objectius compartits per la majoria de grups que concorren a les eleccions, però d'altres, com el tercer pavelló o la reforma de l'antiga presó, són molt discutits. "Treballem cap a la Figueres del 2025, amb mirada àmplia per donar resposta a les noves necessitats i oportunitats d'acord amb les especialitzacions i potencialitats de cada barri", defensa Felip.

Districte Nord

A la zona nord de la ciutat és vol impulsar la recuperació del Mas Torrent com un espai polifuncional d'oci recreatiu, amb un parc infantil cobert, una pista poliesportiva coberta i un mòdul de serveis que donarà cobertura al conjunt del Parc de les Aigües.

Districte Sud

Als barris del sud de la ciutat es vol construir un complex esportiu amb un pavelló i una piscina climatitzada, un centre d'assistència primària complementari al CAP Ernest Lluch, un segon geriàtric municipal a l'entorn de la plaça Josep Pallach i la construcció de l'escola Carme Guasch, l'única de la ciutat que encara funciona en mòduls prefabricats, als voltants de l'antiga presó que també es vol rehabilitar per fer-hi un espai polivalent.

Districte Est

A l'est de la ciutat es vol fer un centre multifuncional al recinte firal amb la construcció de la segona fase del Centre de Formació Integrat Ferran Sunyer i Balaguer, un equipament destinat a viver d'empreses, a recinte firal i a la generació d'una àrea comercial, d'hotel i aparcaments. També s'hi vol emplaçar el projecte de la Ciutat del Circ a partir d'una reforma urbanística que uneixi l'avinguda Vilallonga amb el parc del Manol

Districte Oest

A la zona est es vol potenciar l'entorn de l'Hospital de Figueres amb la creació d'un Pol de Salut a l'entorn del centre sanitari, amb un espai públic amb equipaments assistencials d'especialització hospitalària.

També s'ha projectat l'ampliació de la Biblioteca Fages de Climent absorbint l'edifici dels Sindicats i agrupant en aquesta ampliació els arxius històrics comarcal i municipal, la transformació de l'edifici del antics Jutjats en alberg de joventut, la coberta de les pistes esportives de la plaça Especial Olímpics 2000 i la modernització de les instal·lacions de l'estadi Albert Gurt i canvi del tartan (paviment) de la pista d'atletisme.

Districte Centre

Al centre de la ciutat els equipaments projectats són majoritàriament culturals amb l'execució de la segona fase de la rehabilitació de la Casa Empordà com a centre de promoció de productes amb DO Empordà, oficina de turisme i espai d'exposicions, la rehabilitació de la casa natal de Salvador Dalí com a equipament turístic i cultural o la rehabilitació del Museu Empordà.