El PSC vol potenciar l'Aeroport de Girona perquè recuperi 'pes'

Paneque afirma que la capital ha perdut la "posició" que tenia com a motor econòmic de Catalunya

La candidata del PSC a encapçalar l'ajuntament de Girona, Sílvia Paneque, ha assegurat aquest dijous que Girona ha perdut la "posició" que "tradicionalment" havia mantingut com a motor econòmic de Catalunya i que, a més, està "perdent pes" en aquest àmbit en comparació amb altres poblacions catalanes. Tot i això, Paneque assenyala que les dades turístiques de la ciutat no són "dolentes" però que cal tirar endavant més iniciatives perquè Girona "pugui recórrer tot el potencial que encara té per davant".

Des del PSC afirmen que això serà possible apostant més pel turisme i amb la recuperació i reactivació de l'aeroport, amb més companyies que permetran augmentar el nombre de visitants. Segons l'alcaldable socialista, Sílvia Paneque, la ciutat de Girona necessita generar més creixement econòmic per invertir-lo a favor de les persones i crear ocupació de qualitat. Aquest dijous, Paneque s'ha reunit amb Gabriel Zarza Wiesenthal, representant de la companyia aèria Flyinfinite, que té previst crear un vol entre Girona i Madrid a partir del proper mes de setembre amb un avió de cent places durant el cap de setmana.

Paneque ha exposat les potencialitats de la ciutat de Girona, basant-se en la seva posició geogràfica, el patrimoni natural, destacant que es tracta d'un municipi amb universitat i altres factors com l'Escola d'Hostaleria o el màster en turisme cultural de la Universitat de Girona (UdG), a més del prestigi gastronòmic que ha assolit la ciutat durant els darrers anys gràcies als germans Roca. Segons explica la candidata socialista, la companyia ja s'ha entrevistat amb diferents agents del territori i considera que la inversió a Girona és un projecte de futur.

Segons Paneque, cal que la ciutat recuperi la seva rellevància en l'àmbit turístic. "Avançar en aquest recorregut de ciutat de turisme i de serveis reactivarà l'economia de Girona i, per tant, crearà ocupació i contribuirà a la cohesió social, que és l'essència del nostre programa", ha manifestat. "El nostre model econòmic és un model social", ha afegit Paneque.

En aquest sentit, la reactivació i revitalització de l'aeroport és un "factor clau" per un turisme "més estable tot l'any" i augmentar el nombre de visitants d'altres països, dos dels reptes més importants que Paneque s'ha compromès a afrontar - juntament amb els agents institucionals i privats del territori- de cara als propers anys.