Sis pirotècnies participaran en la quarantena edició dels focs de Blanes

El concurs donarà inici aquest dijous i s'allargarà durant sis dies

A pocs dies perquè comenci la quarantena edició del Concurs Internacional de Focs d'Artifici de la Costa Brava, els concursants ja tenen nom. Els espectacles començaran el proper dijous, després del ja habitual pregó de festa major, que enguany anirà a càrrec de mossèn Miquel Àngel Ferrés i Fluvià, antic rector de la parròquia de Santa Maria de Blanes.

La pirotècnia italiana Santa Chiara serà l'encarregada de donar el tret de sortida al concurs dijous a dos quarts d'onze de la nit. L'endemà, l'empresa madrilenya Vulcano, guanyadora de l'edició anterior, serà la protagonista de la nit. La pirotècnia tornarà a l'escenari que va portar-la a la victòria per oferir un espectacle renovat i per defensar el seu primer lloc.

Dissabte serà el torn de la pirotècnia Martí, de Castelló de la Plana. I, diumenge, serà la pirotècnia Europla de València –una de les grans clàssiques del concurs i guanyadora l'any 2005 i 2006- l'encarregada d'omplir el cel blanenc de focs artificials. La pirotècnia barcelonina Igual i la canadenca l'Apogée Fireworks clouran el concurs, el proper 26 i 27 de juliol, respectivament.

El pressupost, intocable

L'Ajuntament de Blanes no ha modificat el pressupost per a la Festa Major ni per al concurs de focs. Els organitzadors no l'han volgut retallar malgrat la situació de crisi actual i els reajustament que hi ha hagut a l'administració pública. 'Considerem que és la festa més important', ha defensat el regidor de Turisme, Fernando Gómez. En total, uns 132.000 euros s'han destinat a la quarantena edició del Concurs Internacional de Focs d'Artifici de la Costa Brava. La mateixa xifra, segons Gómez, que l'any anterior.

En el mateix sentit de conservar l'esperit del concurs, els organitzadors s'han marcat com a objectiu mantenir el nivell dels espectacles que va haver-hi l'edició anterior, una de les més renyides i de més qualitat segons va qualificar el jurat de l'any passat.

L'empresa Surex de Polònia, la italiana Martarello, La Valenciana, l'australiana Show FX i la madrilenya Vulcano, són algunes de les pirotècnies que van participar a l'edició anterior. El primer premi va ser per la madrilenya Vulcano. L'empresa pirotècnia va rebre 9.000 euros i un trofeu valorat en 3.000 euros. La resta de pirotècnies que van participar del concurs van rebre també 21.000 euros.