Dos detinguts per estafar 800 euros en la compra d'un telèfon mòbil a Girona

Els dos arrestats van ingressar un sobre buit fent veure introduïen el preu pactat

Els fets es remunten al passat 28 d'abril quan l'afectat va anunciar la seva intenció de vendre un mòbil en un portal d'anuncis d'internet. Un dels dos detinguts es va interessar per l'aparell i va contactar amb la víctima. Finalment, van quedar el 2 de maig per fer la compravenda. Aquell dia, el jove va explicar a l'afectat que no portava diners a sobre però li va dir que un amic li faria ràpidament un ingrés al compte corrent.

El seu amic, un còmplice, va fer un ingrés al banc però en comptes de posar-hi la xifra pactada, va introduir un sobre buit. D'aquesta manera, en aquell moment, el venedor va rebre una notificació d'ingrés de 800 euros i, confiat, va entregar el telèfon mòbil. No obstant això, dos dies més tard, el dilluns 4 de maig, l'entitat bancària va anul·lar l'ingrés en adonar-se -recomptant els diners ingressats- que el sobre estava completament buit.

L'afectat va denunciar els fets als Mossos d'Esquadra i, mentrestant, va posar un altre anunci fals similar al que havia realitzat- al mateix portal de vendes de productes de segona mà a Internet. Poques hores més tard, el mateix noi - utilitzant el mateix telèfon mòbil que havia fet servir anteriorment- va tornar a contactar amb el venedor estafat.

El venedor i el comprador van tornar a quedar per realitzar la compravenda però, en aquell cas, l'afectat s'hi va presentar amb agents dels Mossos d'Esquadra. Els policies van poder comprovar exactament qui eren els dos joves que l'havien estafat. Davant d'això, els policies van identificar-los i detenir-los. El menor d'edat va quedar citat a comparèixer davant la Fiscalia de menors quan fos requerit i el de 18 anys, sense antecedents policials, va passar el 8 de maig a disposició del Jutjat en funcions de guàrdia de Girona que va deixar-lo en llibertat amb càrrecs.