Detingut el gerent de dos locals a Figueres per simular set robatoris i cobrar de l'assegurança

L'home també coaccionava una de les treballadores perquè donés fals testimoni davant la policia

Els Mossos d'Esquadra han detingut el gerent de dos locals de Figueres acusat de disset delictes contra el patrimoni. L'home portava dos locals que estaven de costat i que, en el darrer any i mig, havien patit set robatoris. Els mossos van sospitar perquè el gerent mai tenia disponibles les gravacions, tot i disposar d'un sistema de videovigilància, i van pensar que algú proper als establiments estava relacionat amb els fets.

Finalment, van descobrir que era el mateix gerent l'autor del robatori i que, a més, havia arribat a cobrar 23.000 euros de la companyia asseguradora. L'home també coaccionava una de les treballadores perquè testifiqués en fals davant la policia. Els Mossos d'Esquadra van detenir aquest homes de 36 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Figueres el passat 12 de maig. Concretament, la policia el considera aturo de set delictes de robatori amb força, tres delictes d'apropiació indeguda, cinc delictes de simulació de delicte, un delicte de coaccions i un delicte d'estafa.

La detenció es va precipitar arran de l'últim robatori del passat 2 de març. Els mossos van obrir una investigació per esbrinar l'autor del robatori amb força en una cafeteria de la zona d'oci nocturn coneguda com la Plaça del Sol de Figueres. Segons la denúncia, algú havia accedit al local i havia esbotzat tres màquines escurabutxaques.

Durant les indagacions, els agents van veure que aquesta cafeteria i un local que estava molt a prop acumulaven un total de set robatoris amb força durant el darrer any i mig.

Els dos locals es trobaven molt a prop l'un de l'altre i estaven gestionats per la mateixa empresa. A més, el gerent dels establiments era la persona que sempre denunciava els delictes.

Un altre fet que va aixecar les sospites dels agents va ser que, tot i que els locals disposaven d'un sistema de videovigilància, el responsable mai tenia disponibles les gravacions per oferir-les a la policia. Per això, els mossos van començar a pensar que tots els indicis feien sospitar que algú relacionat amb els establiments estava darrera dels robatoris.

Denunciar robatoris per cobrar de l'asseguradora

Finalment. els mossos van descobrir que els robatoris haurien estat comesos pel mateix gerent dels negocis. A més, van comprovar que hauria cobrat de la companyia asseguradora més de 23.000 euros. 

També van esbrinar que l'home coaccionava una de les treballadores perquè donés fals testimoni sobre qui podia ser l'autor dels robatoris.

Així mateix, se li va imputar delictes d'apropiació indeguda ja que es va quedar diners de la caixa registradora diverses vegades i els va denunciar com a sostrets.

Un cop determinada la presumpta relació del gerent de l'empresa amb els diferents delictes investigats, els mossos van detenir-lo el passat 12 de maig a Figueres. Va passar el dia 13 de maig a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual va decretar la seva llibertat en càrrecs.