Sant Pere Pescador és el darrer municipi en incoporar-se al FITAG

En total seran 8 els nuclis que participen d'aquesta edició

El Festival Internacional de Teatre Amateur de les Comarques Gironines (FITAG) ha signat un conveni amb l’Ajuntament de Sant Pere Pescador per portar en aquest municipi la seva proposta de teatre. Sant Pere Pescador és el darrer poble en adherir-se a FITAG als Municipis, un dels baluards de l’organització del Festival per fer extensible la seva oferta de teatre a tot el territori gironí. En total doncs, seran 8 municipis els que participaran en aquesta edició del 2015: Lloret de Mar, Palamós, Maçanet de la Selva, Figueres, la Jonquera, Vidreres, Sant Gregori i Sant Pere Pescador.

La filosofia del FITAG consisteix a organitzar en aquests municipis una jornada de convivència entre el grup teatral forà convidat i el grup local d’acollida durant els dies del Festival —en aquest cas l'Elenc Santperenc—, oferir al poble una representació de teatre poc usual de grups de procedència llunyana i també promocionar el municipi arreu del món per mitjà d’una activitat internacional d’abast mundial.

Amb aquest conveni, l’Ajuntament de Sant Pere vol impulsar sistemes de col·laboració amb el grup de teatre amateur local, conscient de la importància del treball d’aquest com a element de dinamització cultural del territori. La intenció de l’Ajuntament és, d’una banda, promocionar el teatre amateur com a eina de motivació i, de l’altra, donar suport a la trajectòria del grup de teatre amateur l'Elenc Sanperenc, que l'any vinent celebrarà el 50è aniversari de la seva fundació.

D’acord amb el conveni establert amb el FITAG, les representacions es faran al Teatre del Centre Cívic de Sant Pere Pescador. Una de les intencions que reflecteix el conveni és connectar el grup de teatre convidat, que enguany procedeix d'Elx, amb el grup de teatre local.

FITAG als Municipis se celebra durant els mateixos dies del Festival, entre el 25 i el 29 d’agost.

Adjuntem una imatge de la signatura del conveni entre el director del FITAG, Martí Peraferrer, i l’equip de govern de Sant Pere Pescador.