Vila d'Abadal: 'Girona i Carles Puigdemont han de liderar el procés cap a la independència'

L'alcaldable per Girona apel·la al vot sobiranista i independentista per "reforçar" el projecte

L'alcalde de Vic i president de l'Associació de Municipis per a la Independència (AMI), Josep Maria Vila d'Abadal, ha assegurat que és "essencial" que Girona estigui en el procés cap a la independència i que l'actual alcalde, Carles Puigdemont, el lideri. "Aquí la consciència independentista i nacionalista de la gent ja ve de naixement, forma part de la nostra manera de ser", ha reflexionat.

Vila d'Abadal ha demanat al gironins que diumenge "votin i votin bé". "Des de la presidència de l'AMI demano als gironins que votin amb aquesta clau", ha declarat. Puigdemont també ha apel·lat al vot independentista per "reforçar" el projecte sobiranista.

Vila d'Abadal ha fet aquestes declaracions a Girona, al costat de l'alcaldable de CiU, Carles Puigdemont. L'alcalde de Vic ha afegit que el procés cap a la independència "necessita que hi sigui Convergència i Unió i que el lideri". "És el primer cop en la nostra història que el perfil de Convergència està en un procés cap a la independència de Catalunya", ha afegit.

El president de l'AMI ha insistit en la importància dels municipis i dels alcaldes en aquest procés. "Som els alcaldes els que, juntament amb el president de la Generalitat i el del Parlament, haurem de declarar la independència", ha remarcat.

En el mateix sentit s'ha manifestat el cap de llista de CiU A Girona, qui ha assegurat que Girona s'ha posat al costat del procés. Puigdemont ha subratllat que les eleccions municipals es produeixen en un context de "profund debat sobre el futur del país". I és per això que ha apel·lat al vot independentista i sobiranista. "El millor missatge que podem enviar és que a Girona hi hagi un reforçament d'aquest projecte", ha conclòs.