Maria Mercè Roca (ERC) no 'entén' com CiU 'ha pactat 59 vegades amb el PP a Girona'

Oriol Junqueras defensa que ERC és "garantia" de bona gestió municipal

Ara que falten pocs dies perquè acabi la campanya electoral, la candidata d'ERC-MES a la capital gironina, Maria Mercè Roca, ha fet una valoració positiva d'aquestes setmanes. "Estem contents, hem pogut parlar amb molta gent i els hem explicat les nostres propostes", ha manifestat la candidata. 

ERC -que es presenta en coalició amb Moviment d'Esquerres (MES)- va perdre tots els regidors el 2011 i ara confia irrompre novament al consistori, tal i com apunten algunes enquestes. Per això, Roca insisteix que és "imprescindible" una Esquerra Republicana "forta" a l'Ajuntament de Girona perquè el procés tiri endavant. "Som la garantia que el procés avançarà de manera ràpida i ben feta, no com d'altres formacions que tenen socis que poden posar pals a les rodes", ha declarat. 

En clau local, Roca ha assegurat que volen entrar a l'ajuntament per escoltar les persones. "Aquests dies els estem dient que sempre tindran les portes obertes i que el pont entre nosaltres i la ciutadania serà curt i fàcil de travessar", ha assenyalat. 

Crítiques a l'alcalde pels pactes amb el PPC

Roca, però, ha aprofitat també per criticar l'actual alcalde, a qui li ha volgut recordar que, tot i onejar la bandera de l'independentisme, s'ha ajudat del PPC per tirar endavant diversos projectes. Concretament, la candidata ha assegurat que en 59 ocasions durant el mandat hi ha hagut pacte entre CiU i PPC. 
"Ens costa d'entendre que un alcalde que es declara independentista hagi pactat 59 vegades amb el PPC", ha criticat. "Pactar amb el PPC és pactar amb el ministre Wert que va en contra de la immersió lingüística, o pactar amb aquells que volen imposar el 25% de classes en català o l'IVA cultura", ha afegit. 

Junqueras confia en Girona

La candidatura d'ERC-MES ha comptat aquest dimecres amb la presència del president del partit, Oriol Junqueras, que els ha acompanyat en una passejada electoral pel barri del Mercadal. 

El líder republicà s'ha mostrat convençut que ERC tornarà a l'Ajuntament de Girona i ha assegurat que els ajuntaments han de tenir una "contribució decisiva" en el procés independentista. "Tenim esperança a Girona i arreu del país, cal fer una passa endavant i decisiva cap a la independència, la recuperació econòmica i la justícia social", ha declarat. 

A més, Junqueras considera que el partit és també "garantia de gestió" perquè en els ajuntaments on ha governat aquests quatre anys "ho hem fet molt bé".