ERC-MES Girona es compromet a millorar l'eficiència dels treballadors públics

Maria Mercè Roca vol atorgar càrrecs per "mèrits i capacitats"

L’alcaldable d’ERC-MES per Girona, Maria Mercè Roca, acompanyada de Marta Morera (núm. 5 de la candidatura), va explicar ahir que ERC i Moviment d’Esquerres volen reconèixer i potenciar el saber fer dels treballadors públics per millorar l’eficiència de l’Ajuntament. I és que per Roca, "la força principal del consistori gironí és el seu personal i el talent i la professionalitat d’aquestes persones".

L’alcaldable ha explicat que ERC-MES implantarà eines pel reconeixement de la feina ben feta dels treballadors públics municipals, tot aprofitant i potenciant el seu talent.  Es vol potenciar i dinamitzar aquest talent perquè és fonamental per a la vitalitat i la salut de l’organització i també pels treballadors públics que en formen part. A més, hi haurà uns responsables d’innovació de l‘ajuntament oberts a les propostes i millores dels treballadors municipals.
 
A més a més, Roca ha afegit que "volem garantir un Codi ètic i de Bon Govern i l’aplicació de  la llei de transparència; obrirem de bat a bat l’accés a la informació municipal, donant més poder de decisió al ciutadà, tot considerant el criteri dels treballadors públics com a experts del servei".
 
Per la seva banda, Marta Morera, número 5 de la candidatura ha explicat que "volem una administració col·laborativa i en xarxa. Per aquest motiu innovarem en la gestió del que és públic, canalitzant l’energia dels treballadors i treballadores de l’ajuntament i la força de la ciutadania activa amb l’objectiu de produir valor".

Els republicans expliquen que s'apostarà per una administració més col·laborativa i que treballi en xarxa, perquè sigui encara més eficient i també perquè fer-ho aportarà estalvis a l’administració. Les xarxes socials ha dit Morera, "ens ajudaran a conformar nous espais per a l’Administració. De portes endins, poden ser molt eficaces per promoure estratègies de col·laboració entre els treballadors i treballadores públics per millorar els serveis i l’organització mateixa". "De portes enfora, farem extensiva aquesta col·laboració als ciutadans, perquè ens ajudin amb les seves idees de millora i la seva experiència. Estem parlant de coproduir serveis".

ERC assegura que les polítiques organitzatives que s'han seguit dins l’Ajuntament han desestructurat algunes àrees, i cal tornar a cohesionar i professionalitzar "allò que s’ha malmès, inclòs els ànims i el sentit de pertanyença. Treballarem per fomentar el treball entre àrees i departaments i incentivar projectes comuns per tal de trobar noves solucions a vells problemes".
 
A més, es vol invertir en modernitzar els processos interns i fomentar una cultura organitzativa que es basi en la innovació, que afavoreixi la presa de decisions horitzontals i participades amb la plantilla. També volen apostar per una gerència "innovadora i tecnificada, triada exclusivament per mèrits i capacitats".