Diverses juntes electorals de zona han ordenat retirar estelades d'edificis públics

Així ho afirma Societat Civil Catalana

Diverses juntes electorals de zona han ordenat retirar estelades d'edificis públics després que l'entitat Societat Civil Catalana ho hagi denunciat. Cal recordar que dijous passat la Junta Electoral Central ordenava aquesta mesura, que va ser recorreguda. Ara, Societat Civil Catalana ha assegurat en declaracions a RAC 1 que hi ha diverses juntes com la de Lleida o la d'Arenys que ja s'han pronunciat atenent la denúncia i ordenant la retirada.

Una altra d'aquestes juntes és la de Reus, que ha ordenat que es retirin les estelades dels ajuntaments de Miravet (Ribera d'Ebre) i Marçà (Priorat) i dels parcs de Bombers de Tivissa (Ribera d'Ebre), Cornudella de Montsant (Priorat) i Reus. El secretari de Societat Civil Catalana, José Domingo, confirmava que l'entitat ha presentat denúncies a totes les juntes electorals de zona excepte a la de la Vall d'Aran.

Ha assegurat que moltes ja s'han pronunciat en el sentit que cal retirar aquests símbols, i ha afegit que també s'ha donat ordre als Mossos d'Esquadra i als cossos de les policies locals perquè si no ho fan els ajuntaments, ho facin ells. Domingo també ha explicat que aquest dimecres faran públics tots els llocs on les juntes electorals de zona han ordenat retirades.

En aquest sentit, Toni Borrell, alcalde d'un dels municipis afectats, Miravet, ha explicat a l'ACN que encara no té l'ordre escrita, però sí que ha rebut la trucada del director general dels Mossos d'Esquadra, Albert Batlle, indicant-los que la bandera s'ha de retirar. "Ens hem entès de seguida", ha explicat Borrell, donant a entendre que la retiraran per "no donar la satisfacció de veure com ho fan els Mossos".

Borrell, però, ha afegit que de seguida que es despengi l'estelada, un fet que tindrà lloc aquest dimecres al matí, se'n penjarà una altra en un pal al costat del riu. També ha afirmat que la mateixa nit posterior a les eleccions l'estelada tornarà a onejar a l'Ajuntament.

De la seva banda, fonts del Departament d'Interior han explicat a l'ACN que tan bon punt rebin les ordres de les juntes electorals corresponents informaran de les decisions als ajuntaments afectats per "fer complir la llei de manera ordenada", això és, dialogant amb els alcaldes i les alcaldesses perquè, com en el cas de Miravet, l'ordre de la junta electoral es pugui dur a terme sense incidències.