La CUP vol fer de l'educació el motor de futur de Figueres i una eina de cohesió social

La candidatura vol impulsar un paquet de mesures que incidirien en l'àmbit educatiu, formatiu, cultural i de lleure

La CUP de Figueres vol posar en relleu les polítiques educatives en un sentit global per fer de l'educació l'eina que garanteixi la cohesió social al municipi i que sigui el motor de futur de la ciutat. Toni Garcia, número 4 de la candidatura, assegura que l'educació "ha de ser un mitjà de lluita contra l'atur i l'exclusió".

Així, la CUP vol impulsar polítiques actives que actuïn d'eixos vertebradors de la societat figuerenca amb un paquet de mesures que incidiran en l'àmbit educatiu, formatiu, cultural i de lleure. Entre aquestes, proposen desenvolupar projectes de segones oportunitats per garantir que cap jove quedi exclòs socialment i li permeti formar-se i incorporar-se al mercat laboral.

Altres propostes en matèria educativa de la CUP de Figueres passen per apostar de manera decidida pels cicles formatius, de grau mitjà i superior. En aquest sentit, Toni Garcia vol que l'Ajuntament de Figueres sigui proactiu i aconsegueixi cicles formatius vinculats amb la ciutat i la comarca en sectors com l'art, la cultura, l'agricultura o el turisme, i establir convenis amb les universitats.

La CUP també proposa abaratir les quotes de les llars d'infants municipals, ampliar i potenciar la presència dels serveis socials als centres de primària i secundària, així com garantir les beques menjador des del primer dia.

Pel que fa a l'educació en el lleure, la candidatura proposa que s'ofereixi dins de les escoles perquè sigui un treball transversal i que pugui arribar a tota la població.