CiU proposa fer tres estacions més de Girocleta i subvencions per qui compri una bicicleta elèctrica

La formació nacionalista vol fer un segon punt de recàrrega per a vehicles elèctrics

L'alcalde i candidat a la reelecció a Girona per Convergència i Unió (CiU), Carles Puigdemont, ha presentat amb l'actual regidor de Mobilitat, Joan Alcalà, les propostes en favor de la mobilitat sostenible. Puigdemont ha defensat que durant aquest mandat han donat un impuls al servei de bicicletes públiques -la Girocleta-, han posat un punt de recàrrega per a vehicles elèctrics i han introduït les bicicletes elèctriques a la Policia Municipal i també per als desplaçaments del propi personal de l'ajuntament. 

Segons Puigdemont, volen continuar en aquesta línia i, per això, han inclòs diverses propostes en el programa electoral. Entre d'altres, destaca la creació de tres noves estacions de Girocleta: una a l'Eixample, l'altre a la Rambla Berenguer a Sant Narcís i una tercera a la plaça d'Europa. Sumades a les actuals, hi hauria un total de 17 estacions de bicicletes públiques. Actualment la Girocleta té 1.700 usuaris i, de mitjana, cada vehicle fa sis desplaçaments al dia.


Per la seva banda, Alcalà ha explicat que la voluntat és anar estenent la xarxa fins a la delimitació amb termes municipals veïns com Sarrià de Ter, Vilablareix o Salt. Segons expliquen, durant aquest mandat ja hi ha hagut converses amb Salt per establir una estació a la Coma Cros però no hi ha entesa sobre com fer front a les despeses. "Nosaltres estem disposats a assumir la inversió de l'estació però creiem que el manteniment l'ha de pagar Salt", ha manifestat l'actual alcalde. 


Fomentar l'ús de la bicicleta

La formació nacionalista té l'objectiu de fomentar l'ús de la bicicleta i la implantació de la bicicleta elèctrica. Per això, ja han projectat un carril bici que ha d'anar per sota del viaducte i el proper projecte en aquesta línia és culminar el carril de la carretera Santa Eugènia i estendre'l fins al carrer Nou. 

Altres propostes del programa electoral són la creació "d'aparcaments segurs" per a bicicletes. Es tractaria de zones reservades als aparcaments públics en superfície que permetessin lligar les bicicletes a sistemes més segurs que impedeixen que les puguin sostreure. Així mateix, el candidat ha explicat que volen arribar a acords amb els aparcaments privats soterrats perquè reservin espais per a les bicicletes. "Les bicicletes, sobretot les elèctriques, són cares i hem de posar mesures perquè la gent les faci servir i que la por a què les robin no sigui un fre", ha manifestat Puigdemont.

Una altra de les propostes és aplicar subvencions a qui es compri una bicicleta elèctrica. "La bicicleta elèctrica és realment una alternativa molt potent", ha defensat Puigdemont. El candidat ha apuntat que caldria estudiar si les subvencions han de ser lineals o progressives segons el preu de cada vehicle, ja que n'hi ha de preus diversos.

El cap de llista també ha explicat que volen fer un segon punt de recàrrega per a vehicles elèctrics. Durant aquest mandat, ja se n'ha posat una a la plaça Catalunya i l'objectiu és ubicar-ne un de nou a un altre punt de la ciutat (encara per decidir) i, en aquest cas, que sigui de recàrrega ràpida. "En pocs minuts els usuaris poden tenir el vehicle carregat al 100%", ha explicat.