ERC-MES Girona vol millorar la cooperació entre els municipis veïns

Se centraria en actuacions d'economia, infrastructures, mobilitat, acció social i cultura

Els alcaldables d’ERC a l’Ajuntament de Girona, Maria Mercè Roca, a l’Ajuntament de Sarrià de Ter, Roger Torrent, a l’Ajuntament de Vilablareix, David Mascort, a l’Ajuntament de Salt, Jordi Viñas i a l’Ajuntament de Fornells de la Selva, Francesc Triola han expressat la seva voluntat de constituir una autèntica àrea urbana que faci polítiques conjuntes en dinamització econòmica, infraestructures, mobilitat, acció social i cultura amb l’objectiu d’afavorir el conjunt dels ciutadans de tots els municipis.

L’objectiu ha de ser treballar conjuntament perquè el benestar futur dels diferents municipis pobles i ciutats passi per prendre les decisions per fer una àrea urbana cohesionada, sostenible i equilibrada. “Cal debat i diàleg per materialitzar tots els reptes del present i del futur” ha expressat Roca.

Segons els republicans algunes qüestions no afecten només a un municipi, i per tant, la trobada l'han qualificat com "enriquidora" i d’intercanvi de punts de vista en temes com la planificació d’equipaments, el planejament, les infraestructures, els serveis i la pròpia definició d’estratègies a mig i llarg termini. "La intenció ha estat la de parlar en termes generals tot i que hi ha elements molt concrets que es poden plantejar a debat i que és que es puguin aportar".

“Girona ha d’exercir la capitalitat de la seva àrea urbana per poder generar oportunitats per a tothom” ha dit Roca. La cap de llista d’ERC-MES ha explicat que “la creació d’ocupació i l’atracció d’inversions s’ha de fer amb una perspectiva urbana”.

Entre les propostes que ha explicat Maria Mercè Roca s’inclou la creació d’un organisme de coordinació de l’àrea urbana que marqui les línies d’actuació i desenvolupi un pla director.
Pels caps de llista d’ERC cal aplicar la perspectiva d’àrea urbana en diferents òrgans de treball en el camp del territori i l’urbanisme, la promoció econòmica, l’educació i els serveis socials, la cultura i els esports, entre d'altres.

També consideren necessari promoure la col·laboració urbanística, en el planejament i la gestió, en temes com la coordinació de la xarxa viària, els carrils bicis i itineraris saludables, polígons industrials, zones residencials, i els serveis supramunicipals.