L'Ajuntament de Figueres denuncia els tres militars que van robar un estelada

Un cop recuperada, serà col·locada avui mateix a la Rambla

L'Ajuntament de Figueres ha presentat aquest dilluns al matí una denúncia davant els Mossos d'Esquadra contra els tres militars que la matinada de diumenge van robar una estelada de tres per dos metres a la Rambla de Figueres.

Els autors del robatori, tres militars que van ser identificats pels Mossos d'Esquadra quan fugien del lloc dels fets en un vehicle, s'enfronten a una falta de furt.

Fons del consistori han explicat que han decidit presentar denúncia davant els múltiples robatoris d'estelades que pateixen.

El darrer es va produir la setmana passada al Passeig Lluís Companys. Els Mossos d'Esquadra ja ha entregat l'estelada al consistori i avui mateix serà col·locada de nou a la Rambla.

Segons fons de L'Ajuntament de Figueres, com que els lladres no van fer malbé ni el pal ni la mateixa estelada i no es tracta d'una bandera oficial, s'enfrontaran a una falta de furt. Amb tot, i aprofitant el fet que per una vegada se'ls ha pogut identificar, han decidit presentar denúncia "farts" dels continus robatoris d'estelades.

Nou acte vandàlic

Precisament, el passat octubre un grup de militars va estripar una estelada prop del monestir de Sant Pere de Rodes (l'Alt Empordà). En aquell cas, el comandament militar es va disculpar pels fets i va atribuir-ho a un sol soldat. No obstant això, uns dies més tard -quan es va reposar la bandera al seu lloc- el pal que aguantava l'estelada va aparèixer doblegat.