Torramadé afirma que Salt té els millors terrenys per al nou Trueta

El cap de llista de CiU aposta per un gran Campus de Salut

"Posem en disposició de la Generalitat uns terrenys perquè hi situï les noves dependències hospitalàries, docents i d'investigació, el que fem és oferir un espai, que entenem que és el millor que es pot oferir per ubicació, capacitat, connexions i també economia", ha afirmat el candidat de CiU a Salt, Jaume Torramadé. D'aquesta manera, l'alcaldable aposta perquè el nou Trueta es construeixi a la població. Segons Torramadé, no es tracta d'estar "en constant picabaralla" amb Girona, sinó en analitzar "amb sentit comú" quina és la millor opció.

L'alcaldable de CiU afirma que "les coses han de tenir sentit comú i qui ha de prendre les decisions ho ha de fer pensant en totes les circumstàncies". En aquest sentit, creu que, si es posen en una balança pros i contres, els terrenys que ofereix Salt són "els millors possibles" en tots els aspectes. "Des del punt de vista de l'usuari, una persona malalta què prefereix, ubicar-se a un lloc estret entre un riu i una Nacional o a un espai ampli on no tingui problemes per aparcar", planteja Torramadé.

Per al candidat, un altre dels punts forts dels terrenys és que es pot "començar des de zero" i en terrenys que no tenen cap tipus de problemes relacionats amb la propietat, en clara referència a que la superfície del Trueta a Girona és propietat de la Tresoreria de la Seguretat Social. "Què es vol, invertir en terrenys propis de la Generalitat o sobre terrenys del govern espanyol", planteja el cap de llista.

Campus universitari amb residències

El cap de llista de CiU també aposta perquè al costat d'aquest nou hospital s'hi situï un gran Campus de Salut, que ja comptaria amb algunes peces a Salt: com l'Escola Universitària de la Salut i l'Esport o el Parc Hospitalari Martí i Julià. "Oferim espai de creixement a la porta d'entrada a l'àrea urbana de Girona", afirma Torramadé.

CiU també vol aconseguir que els universitaris que viuen a Salt, visquin a la població. Per això, també aposta per crear residències universitàries. De moment, ja han començat a negociar la cessió d'un edifici al Mas Masó per reconvertir-lo en residència però també plantegen convertir l'actual aparcament al costat de la facultat de fisioteràpia en un edifici per acollir estudiants.