ERC-MES defensa el paper del petit comerç en la cohesió de Girona

Maria Mercè Roca ha visitat aquest matí el Mercat del Lleó i el de la Devesa

L’alcaldable d’ERC-MES per Girona, Maria Mercè Roca, ha destacat que “el comerç urbà és un àmbit imprescindible per tenir una ciutat cohesionada al centre i als barris”. Per ERC-MES, “el comerç és la segona pota per consolidar una oferta turística de qualitat i convertir Girona amb una ciutat referent en turisme cultural urbà. Hem d’aconseguir potenciar el petit comerç des de l’ajuntament preservant el patrimoni comercial de la ciutat”.

Roca ha remarcat que “el primer pas és afavorir l’associacionisme comercial per tal d’aconseguir tenir un teixit comercial més unit i més fort’. “Les associacions de comerciants són molt importants i han de ser professionals” ha dit. La candidata d’ERC-MES considera que “la fórmula d'èxit és crear un ambient autèntic de ciutat, que s'hi respiri vida, i que tingui alguna singularitat”.  

Per la cap de llista republicana és important “diferenciar el comerç de barri del comerç dels grans eixos comercials”. “El comerç crea i dóna riquesa a la ciutat” ha explicat i considera que cal potenciar-lo i evitar els locals tancats”.

D’altra banda ERC-MES per Girona també es proposa protegir els comerços emblemàtics de la ciutat i, així potenciar la singularitat del comerç urbà.

L’objectiu és preservar els comerços històrics, per tal de mantenir l’atractiu de l’eix comercial gironí i, garantir el relleu generacional d’aquells comerços històrics que han singularitzat el paisatge urbà gironí, i que si es tanquessin generarien una pèrdua de memòria col·lectiva per tots els gironins.

És per això que des d’ERC-MES es vol potenciar la protecció d’aquest tipus de model comercial i es facilitarà la convivència entre comerços moderns i històrics que ajudin a crear una oferta comercial diferenciada de la resta de ciutats.

Altres mesures que ha explicat Maria Mercè Roca són la professionalització del sector comercial, oferint una àmplia oferta formativa per tal que els professionals del sector estiguin preparats; el suport a les fires tradicionals i artesanes per tal d’establir canals de comercialització dels productes de la terra; i la promoció del Mercat del Lleó, conjuntament amb l’Associació de Comerciants, per millorar les instal·lacions, atraure nous públics, incrementar les activitats de dinamització, potenciar el producte de territori des de l’Aula Gastronòmica, etc.

Pel que fa al mercat de la Devesa, Roca s’ha proposat definir, conjuntament amb els marxants, un nou espai per al mercat ambulant, que sigui estable, cèntric i còmode per als compradors, marxants i visitants. Una possibilitat que ha apuntat la candidata ha estat al Parc Central.