Presó després d'incendiar el cotxe de l'exsogre, l'excunyada i envestir un motorista a Salt

L'autor és un jove de 31 anys, veí de Sant Jordi Desvalls

Agents dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Salt, conjuntament amb agents de la Policia Local de Salt, van detenir el dia 10 de maig un home de 31 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Sant Jordi Desvalls (Gironès), com a presumpte autor de dos delictes de danys. El mateix dia també se li va imputar un delicte d’homicidi dolós, en grau de temptativa.
 
El 10 de maig, cap a les tres de la matinada, els dos cossos policials van tenir coneixement que un individu havia incendiat un vehicle al carrer Salvat Papasseit de Salt i posteriorment havia fugit amb un turisme.
 
Mentre es dirigien al lloc, una patrulla de mossos va veure el vehicle que havia fugit del lloc i el va interceptar al carrer Major de la mateixa població.
 
Al mateix moment van arribar els policies locals que es fan afegir a l’actuació policial per identificar el conductor i escorcollar el vehicle. Dins d’aquest hi van trobar una garrafa de plàstic que contenia dissolvent, un pot de plàstic amb alcohol de 96º, un encenedor, guants, una arma d’aire comprimit i tires adhesives, entre altres objectes.
 
El conductor del vehicle va quedar detingut per la seva presumpta implicació en un delicte de danys per incendi.
 
Pel que fa al vehicle incendiat, els mossos van veure que pertanyia a l’excunyada del detingut. Aquest descobriment va permetre relacionar el detingut amb l’incendi d’un altre vehicle que s’havia produït cinc dies abans a la població d’Anglès (La Selva). En aquest cas, el vehicle cremat pertanyia a la seva exsogra.
 
D’altra banda, els mossos investigaven un accident que va passar la matinada del dia 9 de maig al quilòmetre 3.2 de la carretera C-250, al terme municipal de Quart (Gironès). En aquest accident un motorista va ser encalçat per un turisme, que es va donar a la fugida. Tot apuntava que l’accident s’havia produït de manera intencionada.
 
Després de diverses indagacions, els investigadors van descobrir que el vehicle que havia envestit el motorista era el mateix que conduïa el detingut. Seguidament es va comprovar que, amb anterioritat, el conductor de la motocicleta havia denunciat el detingut per unes amenaces. Arran d’aquest fet també se li va imputar un delicte d’homicidi dolós, en grau de temptativa.
 
El detingut, que tenia antecedents, va passar el dia 12 de maig a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual va decretar el seu ingrés a presó.