La CUP de Girona proposa crear un càmping municipal i una zona d'horts urbans a Domeny

Des de la formació política asseguren que cal "avançar cap a un model de consum responsable"

La candidatura de la CUP de Girona aposta per instal·lar un càmping municipal i una zona d'horts urbans al Pla de Baix del barri de Domeny per fomentar l'horticultura entre els ciutadans. Per donar més força a la seva iniciativa, la formació ha fet un acte en aquest indret on ha creat un petit hort i s'ha escenificat una acampada amb tendes de campanya.

Des del grup polític subratllen que cal replantejar de cap a peus les "previsions de desenvolupament" d'aquest sector i posar en valor l'entorn natural. A més, el número 2 de la formació, Lluc Salellas, remarca que cal "avançar cap a un model de consum responsable, respectuós amb el territori i que aportin valor social i democràtic".

Des de la candidatura assenyalen que ara fa uns anys, el consistori tenia previst construir 1.200 habitatges en aquest sector de la ciutat. Un projecte que, des del principi, va despertar el rebuig de la formació política. Davant de la situació actual en què es troba el barri (amb tot urbanitzat però sense ni un edifici), el número 2 de la CUP a Girona, Lluc Salellas, ha explicat que és necessari que el proper consistori gironí es replantegi totalment les previsions de desenvolupament per a aquest sector. "Cal dotar-lo d'usos que posin en valor la seva dimensió ambiental, d'acord amb el seu entorn natural", ha afegit.


Segons Salellas aquesta zona -a tocar de la sortida oest de Girona de l'AP-7 i ben connectada amb el sector nord de la ciutat- és un lloc idoni per potenciar una bona xarxa d'horts urbans. "Cal avançar cap a un model de consum responsable, vinculat a processos de producció i distribució respectuosos amb el territori i que aportin valor social i democràtic", ha reflexionat. 

Un càmping per potenciar el turisme sostenible

Al mateix temps, la formació considera que la creació d'un càmping municipal en aquest espai suposaria un pas endavant en l'aposta del turisme sostenible i de qualitat. A més, defensa que permetria diversificar el model turístic i integrar-lo a l'entorn natural de la ciutat, una antiga demanda de la CUP. 

La creació d'un càmping també és un dels compromisos electorals que ha pres la candidatura de CiU. Segons el seu programa electoral, la formació vol tirar endavant un càmping escola i una zona d'autocaravanes per aprofitar els atractius turístics i naturals que hi ha a totes les comarques gironines. A més, des del grup polític assenyalen que el projecte cobrirà una mancança històrica que, des de fa anys arrastra la ciutat, pel que fa a aquest tipus d'allotjament turístic.