El PP de Girona proposa ajudes directes als comerços amb accessos per a discapacitats

Veray creu que calen més places d'aparcament per a aquest col·lectiu i repensar com es distribueixen

La candidata del PP per Girona, Concepció Verany, ha assistit al matí a unes jornades sobre accessibilitat que organitza l'entitat Mifas i a la tarda ha visitat la residència que tenen a Sant Narcís, acompanyada del portaveu del PP al Congrés sobre discapacitat, Francisco Vañó. 

Després de la visita, Veray ha explicat alguns dels compromisos electorals del seu programa en matèria de discapacitat. Per una banda, ha proposat ajudes directes als comerciants que facin obres als seus negocis per tal d'adaptar-los a persones amb problemes de discapacitat. Segons Veray, està "més que justificat" que siguin ajudes directes per la finalitat que busquen. Tanmateix, ha afegit que hi hauria d'haver mecanismes per controlar que els diners del consistori es fan servir per fer aquestes tipus d'obres i no per a d'altres finalitats. 

D'altra banda, Veray ha reconegut que s'ha avançat pel que fa a l'eliminació de barreres arquitectòniques però ha assegurat que encara hi ha feina per fer. Un altre tema que ha tractat la candidata fa referència al què anomena "barreres comunicatives". Segons ha explicat, hi ha persones amb discapacitat cognitiva que no són capaços d'entendre la informació que hi ha als edificis públics i que, per tant, caldria que s'adaptés al seu llenguatge. 

Veray ha posat un exemple: en un cartell on es llegeixi 'Gerència, primer pis' es podria afegir algun dibuix que aquestes persones estiguin habituats a veure per tal que entenguessin millor on es troba el servei i de què es tracta. 

Més places d'aparcament per a discapacitats

La cap de llista del PP, Concepció Veray, també creu que hi ha una mancança de places d'aparcament per a discapacitats. A més, proposa no només que se'n creïn més sinó que es faci una nova distribució arreu de la ciutat perquè hi ha barris on hi ha més necessitats que d'altres. 

A més, ha alertat d'un problema que es troben les persones que usen els aparcaments per a discapacitats quan hi ha esdeveniments que obliguen a fer canvis en el trànsit o a tancar espais. "Si es tanca la plaça Catalunya perquè s'hi fa una fira ningú els ofereix una alternativa a les persones que han d'aparcar allà perquè viuen a prop; això és una mesura que no costa ni un euro i que s'ha de tenir en compte", ha manifestat. 

Una altra proposta dels populars són instaurar tallers sobre discapacitat a totes les escoles de la ciutat per tal que, des de petits, els nens entenguin les dificultats que pateixen aquests col·lectius. Per al PPC també cal un pla per adaptar progressivament els semàfors per a les persones cegues i, per tant, que incloguin senyals auditius.